FRF susţine că deputatul Gheorghe Ciobanu este "într-o periculoasă eroare"

Federaţia Română de Fotbal susţine, într-un comunicat postat, vineri, pe site-ul său oficial, că deputatul de Timiş, Gheorghe Ciobanu (PDL), se află într-o "periculoasă eroare" având în vedere faptul că a propus înfiinţarea unei comisii parlamentare care să investigheze activitatea FRF.

Urmărește
5 afișări

Oficialii FRF îi transmit deputatului că instituţia care se ocupă cu organizarea şi desfăşurarea competiţiilor fotbalistice din România nu beneficiază de bani publici.

"Lecturând declaraţiile făcute azi, 17 iunie a.c., de deputatul PDL de Timiş, domnul Gheorghe Ciobanu, nu putem constata decât că se află într-o permanentă şi periculoasă eroare. De 21 de ani, Federaţia Română de Fotbal nu mai beneficiază de niciun ban public, forul nostru fotbalistic rulând exclusiv bani privaţi, în condiţiile în care - şi îl informăm pe această cale, deşi, înainte de a se lansa în felurite afirmaţii, ar fi trebuit să se documenteze - FRF este o instituţie de drept privat. Într-adevăr, ea se supune tuturor controalelor financiare ale statului, auditului intern şi celui extern, iar toate operaţiunile sunt efectuate respectând în totalitate legislaţia naţională", se arată în comunicatul intitulat "Domnul deputat Gheorghe Ciobanu şi erorile domniei sale".

De asemenea, federaţia atenţionează asupra pericolului imixtiunii politicului în fotbal, lucru interzis de regulamentele FIFA şi UEFA. "Atenţie la această tentativă de imixtiune a politicului! Nu uitaţi ce au păţit Federaţiile din Bosnia-Herţegovina, Ungaria sau Polonia, pentru a da doar trei exemple. Informaţi-vă, domnule deputat! Cât despre vehiculata cotă de 20 la sută din încasările realizate din pariurile sportive, aceasta a fost abrogată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 77/2009", se mai precizează în comunicat.

Deputatul de Timiş Gheorghe Ciobanu (PDL) a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că propune înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să investigheze modul în care FRF cheltuie fondurile publice pe care le are la dispoziţie, să analizeze acuzaţiile de corupţie venite din partea presei şi a unor conducători de cluburi şi să verifice dacă procesul de licenţiere a echipelor de fotbal a fost unul echitabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"FRF nu este stat în stat, atât timp cât cheltuie bani publici", a afirmat Ciobanu.

El a afirmat că, în funcţie de concluziile comisiei parlamentare de anchetă, va fi sesizat Parchetul sau DNA.

Pe de altă parte, Ciobanu a spus că va încerca schimbarea legii prin care FRF primeşte 20 la sută din încasările Loteriei Române din pariurile sportive. El a spus că, dacă propunerea sa va fi aprobată de Parlament, FRF ar urma să primească doar 5 la sută din aceste încasări, respectiv în jur de 1,5 milioane de euro anual, faţă de 6 milioane de euro, cât primeşte acum, restul banilor urmând să fie alocaţi Comitetului Olimpic Român pentru finanţarea altor sporturi.

"FRF, din pariuri sportive, conform legii, ia 20 la sută din încasările realizate din pariuri sportive. Acest buget al FRF a crescut de la an la an, dar performanţa sportivă a scăzut de la an la an. Am pregătit o iniţiativă legislativă prin care aceste procente să fie realocate. Astfel, 5 la sută din apriurile sportive să le ia FRF, adică 1,5 milioane de euro anual şi 15 la sută să meargă la Comitetul Olimpic Român. Pentru că avem şi alte sporturi, unde avem performanţă, dar nu avem buget", a conchis Ciobanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici