Gabi Imre jr a devenit cel mai tânăr campion naţional din istorie la drift

Pilotul braşovean Gabi Imre jr a obţinut punctele necesare la etapa finală de la Bucureşti şi a devenit cel mai tânăr campion naţional din istorie la clasa pro de la drift, la numai 17 ani şi 11 luni.

Urmărește
112 afișări
Imaginea articolului Gabi Imre jr a devenit cel mai tânăr campion naţional din istorie la drift

Gabi Imre jr a devenit cel mai tânăr campion naţional din istorie la drift

Imre jr avea nevoie doar să se califice în Top 16 la etapa organizată în Piaţa Constituţiei din Capitală şi unde au fost prezenţi peste 12.000 de spectatori de-a lungul celor două zile de competiţie.

Câştigător al calificărilor, noul campion a fost eliminat în Top 16 de bulgarul Ivan Ivanov, dar a fost suficient pentru a sărbători la finalul zilei titlul de campion. "E cel mai frumos moment din cariera mea. Nu-mi vine să cred că am ajuns în această postură, iar eu nici nu am ajuns să dau bacalaureatul. Sper ca visul meu să continue", a spus Imre jr.

Noul campion nu a avut timp pentru a sărbători cea mai spectaculoasă performanţă din drift deoarece în această săptămână începe cursurile clasei a XII-a la Colegiul Naţional Johannes Honterus din Braşov.

Etapa finală din Bucureşti, a cincea a sezonului, a adus la start un total de 60 de piloţi din 6 ţări. Victoria i-a revenit bulgarului Petyo Radichev, care l-a învins în finală pe conaţionalul său Ivan Ivanov. Podiumul a fost completat de cehul Tadeas Jagelka după o victorie în finala mică împotriva lui Daniel Albu.

Sezonul 2024 în RoDrift, al zecelea de existenţă, a avut 5 etape, dintre care două pe traseu montan (Cornu şi Transrarău), una pe circuit (Transilvania Motor Ring) şi două în Capitală (Arena Naţională şi Piaţa Constituţiei). Au concurat peste 100 de piloţi din 8 ţări şi au asistat peste 40.000 de spectatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici