Gazonul de pe Arena Naţională, din nou cu probleme. Cei care-l întreţin recomandă să nu se mai joace pe el

Firma care se ocupă de întreţinerea gazonului Arenei Naţionale a constatat o degradare avansată a suprafeţei de joc şi a recomandat ca pe noul stadion să nu se mai dispute alte meciuri decât cele care au fost deja programate, informează un comunicat al FRF, publicat miercuri, pe site-ul său.

Urmărește
897 afișări
Imaginea articolului Gazonul de pe Arena Naţională, din nou cu probleme. Cei care-l întreţin recomandă să nu se mai joace pe el

Gazonul de pe Arena Naţională, din nou cu probleme. Cei care-l întreţin recomandă să nu se mai joace pe el (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Compania respectivă a întocmit un referat pe care l-a înaintat Primăriei Generale a Capitalei, ALPAB şi Federaţiei Române de Fotbal, în care se precizeză că pe suprafaţa de joc s-a desfăşurat până în prezent un număr de ore de joc şi de antrenament care a depăşit cu mult durata recomandată, ceea ce a dus la o degradare avansată a gazonului.

Cauzele acestei situaţii au fost jocurile şi antrenamentele care au avut loc la intervale de timp foarte scurte, o zi diferenţă, dar şi lipsa instalaţiei de iluminat, care era necesară din momentul montării rulourilor. Această ultimă problemă a dus la o evoluţie negativă a gazonului, mai ales în partea de sud a terenului.

În perioada următoare, temperaturile scăzute şi durata redusă a luminii naturale vor afecta creşterea şi menţinerea stratului de gazon, ceea ce va duce la o rezistenţă scăzută a acestuia la jocuri, arată responsabilii firmei care se ocupă de peluza stadionului.

"Concluzionând cele prezentate mai sus, menţionăm că, datorită acestei evoluţii negative a gazonului, cât şi pentru menţinerea unei suprafeţe de joc la standardele internaţionale, nu se pot desfăşura decât cel mult meciurile care urmează a se disputa în cadrul UEFA Champions League şi în cel al UEFA Europa League, meciuri care au fost deja programate. Antrenamentele oficiale premergătoare jocurilor vor fi efectuate doar de echipele oaspete. Subliniem şi de această dată achiziţionarea urgentă a instalaţiei de iluminat artificial, pentru a menţine vegetaţia gazonului şi desfăşurarea în condiţii bune a acestor meciuri", se arată în referatul citat.

La meciul inaugural România - Franţa, disputat în 6 septembrie, în preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Naţională, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprişan, a cedat sub crampoanele fotbaliştilor, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa acesteia. După acest meci, constructorul arenei şi-a asumat înlocuirea gazonului şi a optat ca lucrarea să fie făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.

UEFA a remis, la mijlocul lunii septembrie, un raport cu privire la starea gazonului Arenei Naţionale, conform căruia peluza stadionului din Bucureşti va avea nevoie de o reînnoire majoră în primăvară şi în care s-a recomandat ca terenul să nu găzduiască meciuri cu 10-12 săptămâni înaintea disputării finalei Ligii Europa, programată la 9 mai 2012. Ţinând cont de apropierea iernii, specialistul la care a apelat UEFA a mai recomandat achiziţionarea unei instalaţii de iluminare artificială a gazonului care să combată lipsa luminii naturale, amplificată de arhitectura închisă a arenei bucureştene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici