Georgia pierde nemeritat în faţa Turciei, la debutul naţiunii la un Campionat European de fotbal

  • Turcia a învins marţi cu 3-1 reprezentativa Georgiei, la Campionatul European de fotbal din Germania, într-un meci contând pentru prima etapă a Grupei F.
  • Turcii au avut un gol anulat, când conduceau cu 1-0, în timp ce georgienii au nimerit de două ori bara şi au primit golul trei cu poarta goală.
758 afișări
Imaginea articolului Georgia pierde nemeritat în faţa Turciei, la debutul naţiunii la un Campionat European de fotbal

Georgia pierde nemeritat în faţa Turciei, la debutul naţiunii la un Campionat European de fotbal. Sursa foto: Mediafax Foto

Poate cel mai disputat meci de până acum la Euro 2024, a adus faţă în faţă două naţiuni recunoscute pentru dârzenie. Georgia, aflată la prima prezenţă la un european, a început cu curaj, având din debut de meci ocazia de a marca

Turcii au deschis sarabanda ocaziilor cu o bară, în minutul 10, la şutul lui Kaan Ayhan, pentru ca peste doar două minute, georgienii să fie blocaţi în deschiderea scorului de intervenţia portarului turc.

Primul gol pe tabela de marcaj a fost pus de Mert Muldur, care a marcat în minutul 25 cu un şut puternic şi plasat, din marginea careului.

Peste doar două minute, Kenan Yildiz a majorat scorul la 2-0, marcând cu latul din faţa porţii, însă reuşita a fost invalidată pe motiv de offside, unul de doar câţiva centimetri, grafica televiziunii arătând un vârf de gheată în afara jocului.

Ceea ce putea fi o desprindere decisivă a devenit un egal, 1-1, când Georges Mikautadze l-a păcălit pe Gunok cu o execuţie din careu, la colţul scurt, în minutul 32.

Repriza secundă aduce din nou spectacol la ambele porţi, cei doi portari fiind puşi la încercare cu şuturi de la distanţă.

Turcia a preluat apoi conducerea în minutul 65 printr-o execuţie spectaculoasă a tânărului Arda Guler, şutul acestuia, de la 18 metri, nimerind vinclul porţii adverse, pentru un 2-1 care a adus extazul în partea de tribună ocupată de fanii turci.

Georgienii au replicat şi peste 5 minute, Kochorashvili a destabilizat apărarea turcilor pe zonă centrală şi a şutat uşor lobat, însă mingea a nimerit doar transversala.

Ofensiva debutanţilor la Euro a mai adus câteva ocazii de egalare, cea mai mare fiind opera lui Davitashvili, care a nimerit bara laterală.

În ultimul minut de joc, din cele 6 suplimentare dictate de central, georgienii s-au cantonat în atac, aducându-l la fazele fixe, o lovitură liberă şi două cornere succesive, şi pe portarul Mamardashvili.

Turcii s-au apărat compact şi au profitat de o respingere, care l-a pus pe Kerem Akturkoglu pe un contraatac solitar în urma căruia a marcat în poarta goală pentru 3-1.

Turcia conduce momentan clasamentul Grupei F, celălalt meci al grupei, dintre Portugalia şi Cehia urmând să se joace de la ora 22.00.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici