- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (14.11.2012, 15:28)
- Catalin Lupasteanu , Laura Mitran , Lucia Efrim - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gigi Becali: Nu-i nimic ilegal în dosarul transferurilor; Cum să distrugi familii în halul ăsta?
Gigi Becali a declarat că nu este nimic ilegal în dosarul privind transferurile de fotbalişti şi că este inadmisibil să primească pedepse de şapte-opt ani de închisoare "oameni cu familii", printre care şi finul său, Cristi Borcea, "care au vândut nişte fotbalişti şi au adus bani în ţară".
Urmărește
218 afișări
Gheorghe Becali (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au stabilit că 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005, nu au fost înregistrate corect, respectiv au fost declarate în România sume mai mici decât cele consemnate de cluburile în străinătate la achiziţionarea jucătorilor, astfel nefiind plătite impozitele şi taxele legale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Curtea de Apel Bucureşti i-a găsit vinovaţi pe cei opt oameni de fotbal deferiţi justiţiei pentru respectivele transferuri, judecătorii dispunând, totodată, confiscarea de la acuzaţi a peste 9,2 milioane de dolari şi aproape 800.000 de euro, bani ce ar fi fost eludaţi.
"Hai să vă spun un lucru. În primul rând, acolo nu-i nimic ilegal. Tot ce s-a făcut acolo, în dosarul transferurilor, totul a fost legal, nimic în afara legii. (...) Să zicem, în zece ani, prejudiciul e zece milioane de dolari. Nu este adevărat. Chiar dacă ar fi fost ceva, s-au vândut nişte fotbalişti, s-au adus bani în ţară, nu s-a furat nimic din averea naţională. Cum să dai şapte ani, opt ani la oameni cu copii, cu familii, să distrugi mame, bunici, copii care plâng la ora asta? Este ceva inadmisibil", a declarat Gigi Becali reporterilor, la ieşirea de la DNA, fiind întrebat despre decizia judecătorească din dosarul Transferurilor.
George Becali a mai spus că, după aflarea veştii condamnării finului său, Cristian Borcea, toţi membrii familiei acestuia au fost cuprinşi de tristeţe.
"Păi, uite la finu', la Borcea. Păi când s-au dat jucătorii nu avea. Acuma are patru copii. Am vorbit cu el, maică-sa plânge, nevastă-sa plânge, nevastă-sa aialaltă plânge, copiii plâng, mătuşă-mea plânge. Cum să distrugi familii în halul ăsta. Bă (instanţa-n.r.), dă cu suspendare doi ani, trei ani", le-a explicat reporterilor Becali.
"Bă, judecătoarea asta, Costiniu (Viorica Costiniu n.r.), de la CAB, eu am admirat-o şi respectat-o tot timpul. Bă, tot respectul pentru doamna Costiniu. A spus ea odată la TV: «Am judecat ca să stau liniştită cu capul pe pernă». Ei, acum vreau să o întreb eu: Oare doarme cu capul pe pernă liniştită? Oare nu are coşmaruri doamna Costiniu când dă opt ani, şapte ani, cinci ani de puşcărie că s-a vândut şapte fotbalişti? Mare lucru! S-a jefuit ţara asta de miliarde, i-a găsit corupţi pe cine? Pe George Copos, pe fraţii Becali, şi pe Memeu (Mihai Stoica n.r.). Memeul că a vândut un fotbalist pe 700.000 când el niciodată nu putea lua banii ăia pe el, deci este strigător la cer! Cum să dai şapte-opt ani de parcă dai şapte-opt zile. Tu ştii ce înseamnă anii ăia?", a continuat Becali.
Finanţatorul Stelei a mai spus că în opinia sa judecătoarea Viorica Costiniu - unul din cei trei membri ai completului de judecată, care a admis apelul acuzării în dosarul transferurilor de jucători - ar fi avut interesul «de a face pe plac» procurorilor DNA pentru ca aceştia să nu ceară condamnarea soţului ei (fostul judecător Florin Costiniu, şef al Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecat pentru corupţie în dosarul senatorului CăCătălin Voicucare în prezent se află în faza recursului la completul de cinci judecători ai instanţei suprem-n.r.).
Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, condamnarea lui George Copos, principal acţionar al FC Rapid, la cinci ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pentru patru ani pentru înşelăciune în formă continuată. Copos a mai primit un an şi şase luni pentru evaziune fiscală. În sentinţa dată, judecătorii au reţinut, în fiecare caz, pedeapsa cea mai mare, respectiv cinci ani de închisoare cu executare pentru George Copos.
Preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a primit trei ani de închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Pădureanu a mai primit două pedepse de doi ani pentru spălare de bani şi încă una de trei ani pentru înşelăciune în formă continuată, iar pentru evaziune fiscală încă un an şi jumătate de închisoare.
Fostul vicepreşedinte al clubului Oţelul Galaţi, Mihai Stoica, în prezent managerul general al FC Steaua, a fost condamnat la patru ani cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru trei ani, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. El a mai primit două pedepse cu închisoare de doi ani pentru spălare de bani.
Fostul preşedinte executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat la şapte ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi timp de şase ani, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. El a mai primit un an şi nouă luni de închisoare pentru evaziune fiscală şi a mai primit două pedepse a câte doi ani şi jumătate pentru spălare de bani.
La rândul său, pe lângă cei opt ani de închisoare cu executare şi şapte ani de interzicere a unor drepturi pentru înşelăciune, fostul impresar Ioan Becali a mai fost condamnat la un an şi nouă luni pentru evaziune fiscală şi a mai primit două pedepse a câte doi ani şi nouă luni pentru spălare de bani.
La rândul său, fratele acestuia, Victor Becali, pe lângă cei şapte ani de închisoare cu executare şi şapte ani interzicere a unor drepturi, pentru înşelăciune, a mai primit un an şi nouă luni pentru evaziune fiscală şi două pedepse a câte doi ani şi nouă luni pentru spălare de bani.
Fostul internaţional şi impresar Gheorghe Popescu a primit trei ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înşelăciune, decizie cu suspendare timp de cinci ani. El a mai fost condamnat cu câte un an pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.
Fostul acţionar al FC Dinamo, Gheorghe Neţoiu, a fost condamnat la trei ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înşelăciune, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Neţoiu a mai primit pedepse de câte un an pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.
Iniţial, Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători.
Decizia însă a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti.
Cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.
Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe