Guvernul spaniol, RFEF şi LaLiga colaborează pentru investigarea incidentelor rasiste din El Clásico

Guvernul spaniol, RFEF şi LaLiga s-au unit pentru a investiga incidentele de rasism care au avut loc în timpul meciului de fotbal dintre Real Madrid şi FC Barcelona, desfăşurat sâmbătă, 26 octombrie 2024, pe stadionul Santiago Bernabeu, relatează Inside the Games.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Guvernul spaniol, RFEF şi LaLiga colaborează pentru investigarea incidentelor rasiste din El Clásico

Tradiţionalul El Clásico s-a încheiat cu o înfrângere severă pentru echipa madrilenă, scor 4-0, dar a fost marcat şi de comportamente inacceptabile din partea unor spectatori.

Imediat după meci, Real Madrid a emis un comunicat prin care a condamnat ferm orice formă de comportament rasist, xenofob sau violent. Clubul a exprimat regretul profund faţă de insultele adresate jucătorilor Barcelonei, în special tânărului Lamine Yamal, care a fost ţinta principală a abuzurilor verbale.

„Real Madrid condamnă ferm orice formă de comportament rasist... regretăm profund insultele care au fost proferate de un mic grup de fani într-un colţ al stadionului”, se arată în comunicatul oficial.

LaLiga a anunţat că va sesiza Parchetul şi poliţia pentru a continua ancheta asupra incidentelor. Organizaţia a declarat că va raporta imediat insultele şi gesturile rasiste primite de jucătorii Barcelonei la Unitatea de infracţiuni motivate de ură din cadrul Poliţiei Naţionale.

De asemenea, Consiliul Superior al Sportului (CSD) a condamnat aceste acte şi va organiza o întâlnire cu toate părţile implicate pentru a discuta despre măsurile ce pot fi luate.

Ministrul Educaţiei, Formării Profesionale şi Sportului, Pilar Alegría, a reacţionat, subliniind că „nici rasismul, nici insultele şi nici violenţa nu îşi au locul în sportul ţării noastre”.

De asemenea, ministrul pentru integrare şi migraţie, Elma Saiz, a reafirmat angajamentul guvernului de a combate astfel de comportamente: „Insultele rasiste adresate lui Lamine Yamal sunt exact ceea ce noi, cei din guvern, vom combate”.

Incidentele de rasism în fotbalul spaniol nu sunt o noutate. Jucători precum Vinicius Junior au fost victime ale abuzurilor rasiste în repetate rânduri. Acesta a exprimat solidaritate faţă de Yamal şi ceilalţi jucători ai Barcelonei, afirmând că „nu există loc pentru acest tip de comportament criminal”.

Există deja precedente în care fanii au fost condamnaţi la închisoare pentru acte similare, iar autorităţile au început să ia măsuri mai severe împotriva celor care promovează ura în stadioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici