Hagi: Am oferte să revin în Turcia

Fostul tehnician al echipelor Bursaspor şi Galatasaray, Gheorghe Hagi, a declarat, luni, la postul turc Radyospor, că are oferte pentru a reveni în Turcia şi că este gata să le analizeze, informează ajansspor.com.

17 afișări
Imaginea articolului Hagi: Am oferte să revin în Turcia

Hagi: Am oferte să revin în Turcia (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Am o academie de fotbal în România. Aceasta a fost preocuparea mea în acest an. Am multe oferte pentru postul de antrenor. Am oferte din Turcia şi sunt gata să le analizez. Indiferent de condiţii, vreau mereu să revin în Turcia. În sfera analizei mele intră şi celelalte echipe mari din Turcia, în afară de Galatasaray. Trebuie să tratez situaţia cu profesionalism", a spus Hagi.

Gheorghe Hagi a fost contactat de jurnaliştii turci cu ocazia împlinirii a 10 ani de când a câştigat Cupa UEFA cu Galatasaray, ca jucător. "Când am fost antrenor la Galatasaray (n.r. - în sezonul 2004/2005), am fost adeptul unei mentalităţi de învingător în cupele europene. Jucătorii trebuie să ştie că nu sunt suficiente performanţele din Turcia. Succesele cele mai importante sunt cele din cupele europene. Eu începusem la Galatasaray să formez o astfel de echipă. Dar să nu uităm că în acea perioadă Galatasaray nu era în cupele europene. Dacă echipa ar fi jucat în cupele europene când eram eu antrenor, cu siguranţă am fi avut succese. Este vorba de mentalitate. Având în vedere bugetele mari pe care le au acum echipele din Turcia, performanţa de acum 10 ani ar fi trebuit repetată demult", a afirmat Hagi.

El s-a declarat încântat de performanţa formaţiei Bursaspor, pe care a antrenat-o în 2003 şi care a câştigat în acest an campionatul Turciei. "M-a bucurat foarte mult faptul că Bursaspor a devenit campioană. Îi felicit din suflet pe toţi cei de la Bursaspor. Este important că o echipă din Anatolia a reuşit o astfel de performanţă", a adăugat Hagi.

Întrebat dacă se va mai forma vreodată un jucător cum a fost el, Gheorghe Hagi a răspuns: "Sunt foarte iubit în Turcia şi sunt mândru de acest lucru. Sunt întrebat adesea dacă în Turcia va mai apărea un jucător ca mine. Nu este uşor să se formeze un astfel de fotbalist".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici