Hagi ia credit de 4 mil. euro pentru Academia de Fotbal

Gheorghe Hagi a contractat două credite de la BRD, în valoare de 3,5 milioane euro, respectiv 665.000 de euro, pentru finanţarea unei părţi din investiţile în Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi" şi a TVA aferent.

36 afișări
Imaginea articolului Hagi ia credit de 4 mil. euro pentru Academia de Fotbal

Hagi ia credit de 4 mil. euro pentru Academia de Fotbal (Imagine: Ştefan Ciocan/Mediafax Foto)

"Inaugurarea oficială a academiei de fotbal va avea loc în vara anului 2011, iar investiţia totală va fi de circa 12 milioane de euro", a declarat agenţiei MEDIAFAX Ciprian Mihai, ofiţerul de presă al Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi".

Proiectul este amplasat în localitatea Ovidiu din judeţul Constanţa, pe un teren cu o suprafaţă de 6,9 hectare.

Potrivit lui Mihai, au fost construite deja opt suprafeţe de joc, dintre care patru de dimensiunea unui teren normal de fotbal (trei cu gazon normal şi unul sintetic), un teren intermediar, cu gazon, şi alte trei terenuri de dimensiuni mai mici.

"Acum se lucrează la construcţia corpurilor de birouri, a unui hotel cu 40 de camere şi 120 de locuri, a unui restaurant, bazin de înot şi sală de sport", a adăugat Mihai.

Academia, a cărei construcţie a început în luna martie a acestui an, are ca obiectiv dezvoltarea şi perfecţionarea copiilor şi juniorilor pentru a deveni jucători profesionişti de fotbal.

Şcoala de fotbal, deschisă anul trecut, îşi desfăşoară activitatea în prezent pe mai multe terenuri închiriate în Constanţa şi este organizată sub forma unui sistem piramidal, în funcţie de vârsta copiilor. Fiecarui nivel îi corespund programe speciale de antrenamente şi studii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici