Hagi: Martinovici a fost curajos, dar şi inconştient

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a susţinut că fundaşul stelist Novak Martinovici a dat dovadă de curaj, dar şi de inconştienţă atunci când a sărit la bătaie cu suporterul ploieştean care l-a lovit pe George Galamaz.

220 afișări
Imaginea articolului Hagi: Martinovici a fost curajos, dar şi inconştient

Gheorghe Hagi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

"Cred că Martinovici a făcut un lucru bun din punctul de vedere al apărării unui coleg. Colegul lui păţise un lucru grav, Martinovici a fost curajos, dar părerea mea e că a fost inconştient, pentru că nu ştii ce putea să aibă la el suporterul. Când vine o persoană de undeva şi se manifestă atât de agresiv şi direct... A fost foarte curajos. Mi s-a părut că a acţionat pentru echipă", a declarat Hagi în cadrul emisiunii Ora de Prosport de la Sport.ro.

Gheorghe Hagi cere măsuri drastice împotriva unor astfel de manifestări. "Nu poţi să te duci la stadion cu un gând rău. Cred că aseară s-a depăşit orice măsură. Păcat pentru Ploieşti. Noi în orice domeniu suntem foarte agresivi, indiferent dacă vorbim de jucători, conducători sau presă. Aceste lucruri trebuie eliminate. O regulă foarte dură îi poate potoli pe aceşti suporteri. Dacă nu se face asta va fi un pericol mare. Am trecut într-o altă arie, iar cineva a greşit şi trebuie pedepsit. A făcut un rău imens fotbalului românesc. Atenţie la neatenţie, că nu ne jucăm cu focul", a completat Hagi.

Hagi, fost antrenor al Stelei, a comentat şi situaţia echipei "roş-albastre" şi a vorbit şi despre faptul că aceasta nu mai evoluează în Ghencea. "E o perioadă grea, s-au schimbat multe în aceşti ani. Întotdeauna am vorbit de antrenori care trebuie să asigure continuitate. Au fost foarte multe schimbări care nu fac bine. În momentul de faţă situaţia e mai dificilă şi prin faptul că Steaua a plecat de acasă. S-a pierdut puţin din spirit, chiar dacă acum joacă pe un teren mai frumos. Steaua trebuie să-şi revină, pentru că ea e obişnuită să câştige", a precizat el.

Un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în faţă şi l-a scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz. Mai mulţi jucători ai Stelei l-au lovit cu picioarele pe fanul care a pătruns pe teren, în încercarea de a-l imobiliza. După ce forţele de ordine au calmat spiritele şi l-au reţinut pe suporterul respectiv, arbitrul Robert Dumitru a eliminat doi jucători stelişti, pe Martinovici şi pe portarul Stanca, pentru loviturile aplicate fanului ploieştean. Meciul a fost reluat pentru scurt timp, iar o petardă aruncată din tribune l-a rănit pe portarul stelist Tătăruşanu, care intrase în locul lui Stanca. După acest nou incident, arbitrul a decis oprirea meciului.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici