Hagi speră să îşi continue contractul la Galatasaray

Tehnicianul echipei Galatasaray, Gheorghe Hagi, le-a spus prietenilor săi că miercuri va reveni la baza de pregătire de la Florya şi că oficialii clubului nu i-au spus nimic referitor la viitorul său, astfel că speră să îşi continue contractul, informează cotidianul Milliyet.

15 afișări
Imaginea articolului Hagi speră să îşi continue contractul la Galatasaray

Hagi speră să îşi continue contractul la Galatasaray (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Hagi se întoarce...", a titrat jurnalul turc, conform căruia tehnicianul ar fi spus că a dat trei zile libere echipei, iar miercuri va fi prezent la antrenament.

Milliyet notează că preşedintele grupării din Istanbul, Adnan Polat, va face o analiză detaliată privind antrenorul şi transferurile pentru sezonul viitor, după Adunarea Generală din 27 martie. "Polat va avea prima discuţie cu antrenorul echipei Gaziantepspor, Tolunay Kafkas", adaugă sursa citată.

Potrivit cotidianului Sabah, secundul lui Hagi, Tugay Kerimoglu, a refuzat să preia echipa în cazul renunţării la tehnicianul român, ceea ce a şocat conducerea clubului. "În acest moment nu pot să îmi asum o astfel de responsabilitate. Nu mă văd suficient de pregătit ca să fiu antrenor principal", i-ar fi spus Tugay preşedintelui Adnan Polat.

Hurriyet scrie că Galatasaray a plătit compensaţii în valoare totală de 7,35 milioane de euro în ultimii doi ani antrenorilor şi jucătorilor la care a renunţat. În ultimele 24 de luni, clubul turc a renunţat la doi antrenori principali, trei antrenori secunzi şi trei fotbalişti. Dintre tehnicienii care au plecat de la Galatasaray, doar Bulent Korkmaz a renunţat la o compensaţie de un milion de dolari, la care ar fi avut dreptul. În cazul lui Hagi, compensaţia în situaţia renunţării la serviciile sale ar fi de 1,75 de milioane de euro. Gheorghe Hagi a câştigat în cele cinci luni petrecute în acest sezon la Galatasaray 700.000 de euro.

Cotidianul Akşam aminteşte, sub titlul: "Hagi avea dreptate!", de criticile care i-au fost adresate lui Hagi după meciul cu Ankaragucu, scor 2-3, la care românul nu a folosit câţiva jucători aflaţi la limita suspendării. La partida de la Ankara, tehnicianul nu l-a inclus în lot pe Culio şi nu i-a folosit pe Kazim şi Gokhan, gândindu-se că aceştia ar putea primi cartonaşe galbene ce ar putea duce la suspendarea lor înaintea derbiului cu Fenerbahce. La derbiul pierdut cu scorul de 1-2, exact Culio, Gokhan şi Kazim au primit cartonaşe galbene.

Formaţia Galatasaray, antrenată de Gheorghe Hagi şi la care evoluează Bogdan Stancu, a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), de echipa Fenerbahce, în derbiul etapei a XXVI-a a campionatului Turciei.

Galatasaray ocupă locul 11 în clasamentul campionatului turc, cu 33 de puncte, în timp ce liderul Fenerbahce are 60 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici