Hagi spune că ar fi fost de acord să preia naţionala din octombrie

Antrenorul Gheorghe Hagi a declarat, marţi, că ar fi fost de acord să preia conducerea tehnică a echipei naţionale din luna octombrie, când se încheie actuala campanie de calificare, deşi preşedintele FRF Mircea Sandu afirmase că fostul internaţional a refuzat această variantă.

109 afișări
Imaginea articolului Hagi spune că ar fi fost de acord să preia naţionala din octombrie

Hagi spune că ar fi fost de acord să preia naţionala din octombrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce gândeşte preşedintele federaţiei... fiecare poate să spună. Varianta mea era: în octombrie când se terminau lucrurile, începeam o altă campanie, de la zero. Era un proiect pe care l-aş fi acceptat, bineînţeles, de ce nu? Până în octombrie nu pot să fiu asociat cu absolut nimic, doar când se va începe o nouă campanie. În rest nu vreau să fiu asociat. Pentru că am mai făcut astfel la Galatasaray, înainte la fel, şi e foarte complicat să iei de pe drum. Sunt lucruri gândite, planificate de altcineva. Vreau şi eu să iau de la început, să planific eu, să gândesc eu, să judec eu", a explicat Gheorghe Hagi.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, anunţase, luni, într-o conferinţă de presă, că tehnicianul Gheorghe Hagi a refuzat să preia funcţia de selecţioner al primei reprezentative a României. "Nu a vrut să preia echipa acum, nu a vrut să semneze de acum. Gică Hagi nu a acceptat să preia de acum echipa naţională. Vrea să o preia la un nou ciclu de calificare. Trebuie să-i mulţumesc lui Puiu Iordănescu că ar fi acceptat şi funcţia de director tehnic, dar şi cea de antrenor interimar al echipei naţionale cu un colectiv pe care Gică Hagi să-l propună pentru aceste patru luni de zile rămase sau când echipa naţională şi-ar fi încheiat parcursul de calificare pentru Campionatul European. Tot nu a acceptat, iar în condiţiile astea am încheiat discuţiile. Consider că oferta Federaţiei a fost corectă. Din păcate se încheie aici", a afirmase Sandu.

Întrebat dacă mai este totuşi posibil să devină selecţioner din toamnă, Hagi a răspuns:

"De la toamnă nu ştiu, întrebaţi-l pe Mircea Sandu, pe cei de acolo. Eu nu-mi ofer posturi, eu spun doar ideile mele, gândurile mele. Am spus-o, nu mai iau o echipă la care lucrurile sunt începute, sunt la jumătatea drumului. Dacă va fi vreodată posibil, atunci când lucrurile sunt terminate, şi va exista o ofertă, atunci desigur. Preşedintele Mircea Sandu mi-a făcut o ofertă bună, dar i-am spus foarte clar că eu de pe drum nu mai iau lucrurile. Atât a fost, nimic altceva. Îi mulţumesc lui Mircea Sandu pentru oferta pe care mi-a făcut-o. Chiar dacă ţin foarte mult la echipa naţională, iar postul de selecţioner este unul dorit de toată lumea, nu era momentul".

Gheorghe Hagi nu a dorit să comenteze reproşurile preşedintelui Mircea Sandu la adresa fostului selecţioner Răzvan Lucescu:

"Despre ce spune Mircea Sandu, întrebaţi-l pe Mircea Sandu. Eu sunt răspunzător de ceea ce spun eu. Fiecare să vorbească despre el. Pentru că atunci când vorbeşti despre altcineva înseamnă că acuzi".

Tehnicianul care ultima oară a condus formaţia Galatasaray Istanbul nu are oferte în momentul faţă, urmând ca în viitorul apropiat să se ocupe de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.

"Am o super ofertă la academie. De mâine sunt acolo şi muncesc, după aceea vom vedea ce va veni. Academia Hagi lucrează cu toată lumea la nivel naţional, iar la nivel internaţional să dea jucători mari tuturor. Vom vedea, poate mai încolo vom face şi un parteneriat mai important. Noi vrem să ne dezvoltăm. Hagi lucrează, vrea să se dezvolte şi să aducă lucruri bune pentru viitorul fotbalului românesc. Toată energia mea, toată munca mea, tot ce am eu financiar, totul se canalizează în proiectul de la academia de fotbal", a adăugat antrenorul.

Fostul căpitan al echipei naţionale a României, Gheorghe Hagi, a fost prezent, marţi, în calitate de invitat, la conferinţa de presă organizată cu ocazia schimbării titulaturii turneului de tenis BCR Open România în BRD Năstase Ţiriac Trophy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici