- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (15.02.2024, 19:49)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Handbalul pe plajă va fi prezent la Paris 2024 ca sport demonstrativ
- 2024 va fi unul dintre cei mai importanţi ani pentru handbalul pe plajă.
- Jocurile Olimpice vor servi ca o vitrină pentru această disciplină, care va fi prezentă ca sport demonstrativ.
- În 2024, sportul este practicat pe şase continente şi programează competiţii internaţionale majore.
Urmărește
79 afișări
Handbalul pe plajă va fi prezent la Paris 2024 ca sport demonstrativ
Giampiero Masi, preşedintele grupului de lucru pentru handbal pe plajă al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), a acordat un interviu site-ului oficial IHF în care a trecut în revistă anul 2023 şi a anunţat câteva dintre provocările planificate pentru 2024.
"Începutul sezonului este o nouă provocare, dar provocările, fie ele tehnice sau sportive, fac parte din ADN-ul nostru. Întotdeauna privim spre viitor cu mult optimism, cu o apreciere a experienţei noastre şi cu scopul de a creşte constant nivelul rezultatelor noastre", a declarat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Masi a explicat: "Evenimentele internaţionale sunt vitrine şi repere importante, atât din punct de vedere tehnic, cât şi organizatoric. Prin urmare, 2023 a fost "un an de tranziţie". A fost o perioadă de planificare şi pregătire pentru 2024. Potrivit preşedintelui, în 2024, "Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va putea vedea potenţialul enorm al handbalului pe plajă".
Este un sport care este în creştere la nivel mondial. În fiecare an, Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) şi Grupul de lucru pentru handbal pe plajă al IHF (BHWG) lucrează împreună pentru a dezvolta acest sport. Acesta se joacă deja pe şase continente.
"Anul trecut, federaţiile noastre continentale au fost ocupate cu turneele de calificare pentru Campionatul Mondial de Beach Handball Masculin şi Feminin IHF din 2024 şi pentru Jocurile Mondiale de Plajă ANOC din Bali, Indonezia, precum şi cu numeroase competiţii continentale şi naţionale din întreaga lume, ca să nu mai vorbim de IHF Beach Handball Global Tour", explică Masi în interviul IHF.
Handbalul pe plajă este practicat pe toate cele şase continente IHF de peste 130 de ţări. Din 2004, au avut loc zece campionate mondiale IHF de handbal pe plajă pentru bărbaţi şi femei, organizate pe patru continente diferite. La nivel mondial, handbalul pe plajă este înscris ca sport oficial al Jocurilor Olimpice de Tineret ale CIO, al Jocurilor Mondiale IWGA şi al Jocurilor Mondiale de Plajă ale ACNO.
În România acest sport se practică de aproape 10 ani, având loc atât campionate naţionale la toate categoriile de vârstă, cât şi o Cupă a României, începând din 2023.
În 2019, Baia Mare a găzduit în premieră în centrul unui oraş, competiţia continentală European Beach Handbal Tour Final (EBT Final), o versiune similară cu Liga Campionilor Europeni, la care au participat 28 de echipe, inclusiv câte o selecţionată masculină şi feminină din România.
IHF face eforturi pentru ca acest sport să fie primit în familia olimpică începând chiar cu ediţia din 2028.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe