Iga Swiatek s-a oprit în semifinalele turneului de tenis de la Paris

Zheng Qinwen din China, cap de serie numărul 6, a reuşit joi o surpriză la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, detronând-o pe Iga Swiatek din Polonia, numărul 1 mondial, cu 6-2, 7-5 şi ajungând să joace cu medalia de aur pe masă.

Urmărește
358 afișări
Imaginea articolului Iga Swiatek s-a oprit în semifinalele turneului de tenis de la Paris

Iga Swiatek, campioană la Roland Garros, eliminată la Paris

Cu o prestaţie puternică şi de impact, Zheng a trecut de principalul favorit după o oră şi 50 de minute de joc pe Court Philippe Chatrier de la Roland Garros, locul unde au avut loc multe dintre cele mai bune momente din cariera lui Swiatek. Zheng a obţinut prima sa victorie în faţa lui Swiatek în cele şapte întâlniri din carieră.

Swiatek a venit la aceste Jocuri Olimpice ca favorită a turneului, şi nu numai datorită clasamentului său mondial. Înainte de semifinala de joi, Swiatek câştigase ultimele 20 de meciuri pe zgură şi avea 38-2 la Roland Garros, locul de desfăşurare al acestor Jocuri. Chiar pe aceste terenuri, Swiatek câştigase patru titluri la Roland Garros în ultimii cinci ani.

Dar Zheng o provocase pe Swiatek în trecut, chiar dacă nu o învinsese niciodată pe Swiatek în cele şase întâlniri anterioare. Zheng a dus meciurile cu Swiatek în trei seturi în jumătate dintre aceste ocazii şi a fost singura jucătoare care i-a luat un set lui Swiatek în timpul cursei polonezei spre titlul de la Roland Garros din 2022.

Joi, Zheng a fost la înălţimea sarcinii până la capăt, continuându-şi parcursul implacabil în turneu. În ultimele două zile, Zheng a câştigat meciuri consecutive de trei ore, cu Emma Navarro (salvând o minge de meci) şi, respectiv, cu Angelique Kerber.

În total, Zheng este în prezent pe o serie de 10 victorii consecutive. Numărul 1 din China a luat o decizie excelentă în urmă cu puţin peste o săptămână, revenind pe terenurile de zgură de la Palermo, apărându-şi cu succes titlul la acel eveniment WTA 250, pentru a da apoi startul acestei serii de victorii pe zgură.

În finală, ea va întâlni câştigătoarea seifinalei a doua dintre slovaca Anna Karolina Schmiedlova şi croata Donna Vekic, care se joacă tot joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici