Imane Khelif a cucerit aurul olimpic! Pugilista a câştigat finala olimpică de box de la Paris 2024

Algerianca Imane Khelif a învins-o vineri pe chinezoaica Yang Liu şi a cucerit medalia de aur la box feminin la categoria welter la Jocurile Olimpice. Janjaem Suwannapheng din Thailanda şi Chen Nien-chin din Taiwan au fost medaliate cu bronz.

Urmărește
1116 afișări
Imaginea articolului Imane Khelif a cucerit aurul olimpic! Pugilista a câştigat finala olimpică de box de la Paris 2024

Imane Khelif a cucerit aurul olimpic! Pugilista a câştigat finala olimpică de la Paris 2024

Algerianca Imane Khelif a învins-o vineri pe chinezoaica Yang Liu şi a cucerit medalia de aur la box feminin la categoria welter la Jocurile Olimpice. Janjaem Suwannapheng din Thailanda şi Chen Nien-chin din Taiwan au fost medaliaţi cu bronz.

Khelif, medaliată cu argint la Campionatele Mondiale din 2022, şi pugilista taiwaneză Lin Yu-ting au fost în centrul atenţiei la Jocurile de la Paris, pe fondul unei dispute de gen care a dominat titlurile ziarelor şi televiziunilor.

Când rezultatul luptei a fost anunţat, Yang a ridicat braţul adversarei sale în aer - un contrast puternic cu scenele de după lupta de deschidere a lui Khelif împotriva italiencei Angela Carini - iar Khelif a fost apoi purtată pe umerii antrenorului său în jurul unei arene pline de suporteri algerieni.

Yang trebuia să o înfrunte pe Khelif şi în finala Campionatului Mondial de anul trecut, dar Khelif a fost descalificat de Asociaţia Internaţională de Box (IBA).

IBA a declarat că Khelif şi pugilista taiwaneză Lin Yu-ting "nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru participarea la competiţia feminină, astfel cum sunt stabilite şi prevăzute în regulamentele IBA".

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), care organizează evenimentele de box la Jocurile Olimpice, a permis celor două să concureze şi a criticat puternic IBA, insistând că Khelif şi Lin "s-au născut şi au crescut ca femei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici