- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În Ziua Suprasolicitării Planetei, 2 august, Maratonul Olteniei lansează „Sportivi pentru natură”, o comunitate a sportivilor responsabili faţă de mediu
Într-un an de 365 de zile, cum este şi 2023, resursele regenerabile ale Pământului au fost epuizate de către umanitate din ziua 214. Timpul nu poate fi dat înapoi, pentru că natura nu are un buton de reverse. Ca răspuns la această provocare, Maratonul Olteniei, un eveniment CEZ România, a creat „Sportivi Pentru Natură”, o platformă dedicată conştientizării acţiunilor pe care să le avem în vedere în calitate de sportivi şi iubitori de natură.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Data de 2 august, recunoscută la nivel internaţional drept Ziua Suprasolicitării Planetei are scopul de a trage un semnal de alarmă asupra efectelor pe care noi toţi le putem avea asupra mediului şi a naturii în viitor.
Pentru CEZ România, 2 august, ziua în care cererea umanităţii pentru resursele naturale ale Pământului în decursul anului 2023 a depăşit capacitatea planetei de a se regenera, este ziua zero. Aceasta marchează înfiinţarea comunităţii „Sportivi Pentru Natură”, o platformă care îşi propune să reunească cei mai responsabili pasionaţi de mişcare. CEZ România invită publicul să întoarcă timpul pentru natură şi să se alăture comunităţii prin semnarea unui angajament pentru pământ disponibil aici.
Din grijă pentru natură şi pasiune pentru sport, Larisa Iordache, cunoscuta gimnastă medaliată olimpică, mondială şi europeană, Radu Restivan, sportiv şi fondatorul 321sport #RunningCulture, alături de Ondrej Safar, CEO-ul CEZ România, au marcat acest moment printr-o acţiune inedită: au alergat un kilometru cu spatele, ca simbol al faptului că timpul nu poate fi întors, dar şi pentru a transmite că pentru a prelungi viaţa planetei trebuie să avem în vedere acţiuni de protejare a ei.
„Cursa pentru Pământ” poate fi urmărită aici şi are scopul de a inspira publicul în adoptarea unui comportament responsabil în timpul antrenamentelor sportive: deplasarea prin mijloace de transport prietenoase cu mediul, alegerea unui echipament de calitate, care poate fi folosit pe termen lung, reciclarea echipamentului sportiv uzat şi multe astfel de obiceiuri.
„Consumăm resurse mai rapid decât le poate regenera planeta. Asta ne face să contribuim activ la consecinţele semnificative asupra durabilităţii mediului, dar ne obligă să fim atenţi la necesitatea eforturilor sporite de conservare. În calitate de sportivi responsabili, ne angajăm să întoarcem timpul pentru natură prin alegeri sustenabile, mai ales atunci când vine vorba de sport.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.
Iniţiativa CEZ România este susţinută de asociaţia Wild Sport, una dintre cele mai recunoscute organizaţii locale din Vâlcea, care militează pentru sportul în natură, dar şi pentru respectul faţă de aceasta:
„Protejarea naturii ar trebui să fie pentru fiecare dintre noi un mod de viaţă, nu doar o lozincă. Noi am conştientizat că trebuie să ne schimbăm stilul de viaţă şi obiceiurile. Nu a fost dificil deloc. Să reciclăm deşeurile, să avem grijă de animale şi plante, să nu risipim apă şi energie sunt câteva acţiuni simple şi foarte uşor de realizat. Ciclismul îl aduce pe om mai aproape de natură, îl provoacă să fie atent la semnalele ei, dar şi să conştientizeze dezastrele ecologice datorate comportamentelor înclinate către risipă. În sport şi în natură, orice pas contează, aşa că acceptăm cu drag provocarea de a fi nu doar sportivi, ci sportivi pentru natură. Îi încurajăm pe toţi cei din jur să se alăture misiunii noastre.”, suştine Cristi Niţu, Asociaţia Wild Sport.
Primii care au întors timp pentru natură sunt chiar cei trei protagonişti ai „Cursei pentru Pământ”, primii membri ai comunităţii „Sportivi pentru natură”. Oricine poate contribui la mutarea Zilei Suprasolicitării Planetei pe 31 decembrie! Pe www.maratonulolteniei.ro doritorii se pot alătura comunităţii semnând un angajament pentru natură şi astfel vor putea fi un exemplu şi vor sprijini soluţiile existente de protejarea mediului şi conservarea resurselor planetei.
1 cu sportul, 1 cu natura – filosofia de responsabilitate a ediţiei 11 a Maratonului Olteniei
Anul acesta, Maratonul Olteniei va avea loc în perioada 26-27 august, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Înscrierile la #MO2023 sunt deschise pe www.maratonulolteniei.ro, pentru probele de concurs deja consacrate:
- Cursele MTB: 22 km şi 33 km;
- Cursele Trail Run: 12 km şi 22 km.
În plus, şi cei mici vor avea curse dedicate de alergare, în Parcul Zăvoi pe 27 august.
Noutăţi despre Maratonul Olteniei 2023 pot fi descoperite pe pagina de Facebook, dar şi pe aplicaţia mobilă disponibilă în Google Play – http://bit.ly/2MD9S2B sau App Store – https://apple.co/2M0FQq4.
Divizia Oameni şi Brand
CEZ România
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO