- Home
- Sport
- (06.01.2022, 16:19)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Începe Cupa Africii pe Naţiuni, prima mare competiţie sportivă din 2022. Spectacol pe continentul negru
- Turneul continental suprem începe pe continentul negru pe 9 ianuarie şi se încheie pe 6 februarie.
- Întrecerea se dispută în Camerun, după ce a fost amânată cu un an din cauza pandemiei.
- Algeria este campioana en-titre şi marea favorită, după ce a câştigat recent şi Cupa Arabiei.
Urmărește
856 afișări
Începe Cupa Africii pe Naţiuni, prima mare competiţie sportivă din 2022.
La Yaoundé se dă startul, duminică, 9 ianuarie, la o nouă ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal, competiţie care se va încheia pe 6 februarie. În meciul de deschidere, gazda Camerun va fi pusă la încercare de Burkina Faso, de la ora 18:00. În afara celor două, din Grupa A mai fac parte Etiopia şi Capul Verde. Turneul suprem pentru echipele naţionale de pe continentul negru trebuia să aibă loc în urmă cu un an, dar a fost amânat din pricina crizei sanitare globale. La Cupa Africii a Naţiunilor din acest an, Algeria este marea favorită.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Înlocuire de ultimă oră?
Sunt 6 grupe (A-F) a câte 4 echipe. Asta dacă nu cumva componenţa seriilor va suferi o modificare de ultimă oră. Nici n-a început competiţia şi a părut deja primul scandal. Zimbabwe riscă excluderea din competiţie, iar Zambia fiind gata s-o înlocuiască. FIFA ar putea exclude naţionala de la Harare din pricina amestecului guvernului în treburile interne ale asociaţiei locale de fotbal. Botswana şi Africa de Sud sunt, de asemenea, în stare de alertă. Aşadar, ar putea apărea la start o grupă cu doar 3 echipe.
Condiţii speciale în tribune
Pusă în discuţie din cauza creşterii globale a cazurilor de COVID-19, după lupte grele în culise, întrecerea a primit avizul disputării, în ciuda pandemiei şi a plângerilor formulate de cluburile europene. Cupa Africii va fi primul turneu major din 2022, an care se va încheia cu Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).
CAF a decis ca pe stadioane să intre un număr limitat de spectatori: 80% din capacitate la jocurile Camerunului şi 60% pentru restul participantelor. Astfel, la meciul de deschidere nu vor fi mai mult de 48.000 de locuri disponibile. Capacitatea arenelor este următoarea: Olembè - 60.000 de locuri, Ahmadou Ahidjo din Yaoundè - 42.500, Japoma din Douala - 50.000, Limbe - 20.000, Stadionul Kuekong din Bafoussam - 20.000, Stadionul Roumdé Adja din Garoua - 30.000.
Recordul Algeriei
Un prolog semnificativ a fost Cupa Arabiei, câştigată pe 18 decembrie de Algeria, 2-0 în finala cu Tunisia. S-a disputat fără jucătorii din campionatele europene, iar Algeria, marea favorită de la acest turneu, s-a dovedit cea mai solidă, iar clasa îi va creşte cu siguranţă după „alipirea” unor nume precum Mahrez, Bennacer, Feghouli sau Slimani. Algeria este şi deţinătoarea titlului, prezentându-se astfel cu dublă coroană, de campioană africană şi arabă. Algeria a ajuns la 39 de meciuri fără înfrângere.
Ameninţare în Guineea
Competiţia africană aduce întâmplări unice prin prisma personajelor care populează zona. În Guineea, colonelul Mamadi Doumbouya, fost legionar al armatei franceze şi preşedinte interimar al ţării de la 1 octombrie, după ce a condus lovitura de stat împotriva lui Alpha Condé cu câteva zile înainte, a încercat să „stimuleze” echipa înainte de startul la Cupa Africii:
Încurajarea a fost, de fapt, o ameninţare: „Câştigaţi cupa sau ne veţi da înapoi toţi banii pe care i-am investit în voi!”.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36