Începe Laver Cup 2024: Fără Nadal şi Djokovic, Alcaraz şi noua generaţie sunt în centrul atenţiei

  • Berlinul devine, pentru un weekend, capitala mondială a tenisului, găzduind ediţia 2024 a prestigioasei Cupe Laver.
  • Între 20 şi 22 septembrie, cei mai buni jucători de tenis din Europa şi din Restul Lumii se înfruntă pentru a şaptea ediţie a competiţiei.
Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului Începe Laver Cup 2024: Fără Nadal şi Djokovic, Alcaraz şi noua generaţie sunt în centrul atenţiei

Chiar dacă marii absenţi, precum Novak Djokovic şi Rafael Nadal, nu vor încânta cu prezenţa, cei ce au acceptat selecţia – în frunte cu Carlos Alcaraz, Alexander Zverev şi Taylor Fritz – promit un spectacol pe măsură.

Începută în 2017 la iniţiativa legendarului Roger Federer, Cupa Laver şi-a propus să fie pentru tenis ceea ce Ryder Cup este pentru golf – un duel între Europa şi Restul Lumii, dar care depăşeşte graniţele simplei competiţii sportive.

Formatul său, care aduce la un loc cele mai mari nume ale circuitului ATP, a asigurat întotdeauna un show spectaculos, iar ediţia din acest an, chiar şi fără figurile de referinţă ale ultimilor ani, se anunţă la fel de palpitantă.

Absenţele marilor legende Djokovic şi Nadal reprezintă fără îndoială o dezamăgire pentru fanii tenisului. Spaniolul, care se recuperează după o accidentare ce l-a ţinut departe de competiţii, şi-a anunţat recent retragerea de la ediţia din acest an, menţionând că nu este într-o „formă optimă” pentru a concura. Pe lângă aceştia, nici Jannik Sinner, liderul clasamentului mondial, nu va participa, ceea ce a stârnit întrebări şi speculaţii în rândul fanilor.

Cu toate acestea, echipa Europei, condusă de legendarul Björn Borg, continuă să impresioneze prin lista sa de jucători de top. Carlos Alcaraz, tânărul fenomen al tenisului mondial şi câştigător al patru titluri de Grand Slam, este vedeta incontestabilă a acestei ediţii.

La doar 21 de ani, Alcaraz a reuşit să-şi impună prezenţa în elita tenisului, iar mulţi îl văd ca pe noul lider al generaţiei post-Federer şi Nadal.

Alături de el, Alexander Zverev, cel mai bun jucător german şi favorit local, îşi doreşte cu siguranţă să facă o figură frumoasă în faţa propriilor suporteri. Pe lista echipei Europei îi regăsim şi pe rusul Daniil Medvedev, un alt nume de prim rang în circuit, precum şi pe grecul Stefanos Tsitsipas şi norvegianul Casper Ruud, ambii în top 15 mondial. Cu o astfel de echipă, Europa îşi propune să îşi recucerească trofeul, după ce anul trecut a pierdut în faţa Restului Lumii.

De cealaltă parte, Team World, antrenată de legendarul John McEnroe, mizează pe o echipă de tineri jucători plini de energie şi ambiţie. Liderul echipei este Taylor Fritz, actualul număr 5 mondial şi recent vicecampion la US Open, care reprezintă una dintre marile speranţe ale tenisului american.

Alături de el, Frances Tiafoe şi Ben Shelton, două staruri în ascensiune, simbolizează o veritabilă renaştere a tenisului în Statele Unite, o ţară care a cunoscut o perioadă de tranziţie după retragerea marilor campioni din anii 2000.

Chiar dacă echipa mondială a pierdut câţiva jucători de top, precum Tommy Paul şi Alex de Minaur, noile completări ale echipei – Francisco Cerundolo şi Thanasi Kokkinakis – sunt gata să îşi aducă aportul pentru a continua seria victorioasă din 2022. Înlocuitorii lor sunt pregătiţi să facă faţă presiunii şi să demonstreze că sunt demni de acest nivel.

Vineri, 20 septembrie, meciurile vor începe cu un duel între norvegianul Casper Ruud şi argentinianul Francisco Cerundolo. Ruud, chiar dacă nu se află la cel mai bun moment al carierei sale, rămâne un adversar redutabil, în timp ce Cerundolo vine cu un avânt proaspăt, după performanţele recente din Cupa Davis.

Un alt meci de interes va fi confruntarea dintre Stefanos Tsitsipas şi Thanasi Kokkinakis, care promite să fie o bătălie intensă, mai ales că grecul se află în căutarea revenirii sale la vârful formei. După-amiaza şi seara vor aduce, însă, cele mai aşteptate momente ale zilei, cu meciuri de dublu care vor include nume grele. În centrul atenţiei se află perechea formată din Alcaraz şi Zverev, care vor înfrunta duo-ul american Fritz şi Shelton.

Europa a dominat primele patru ediţii ale Cupei Laver, însă ultimele două victorii ale Team World au dovedit că echilibrul de forţe s-a schimbat. Cu scorul general de 4-2 în favoarea Europei, ambele echipe sunt motivate să aducă acasă trofeul. Team World, sub conducerea lui McEnroe, doreşte să-şi consolideze poziţia şi să obţină a treia victorie consecutivă, în timp ce echipa Europei, coordonată de calmul şi precizia lui Borg, este hotărâtă să răzbune înfrângerile recente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici