Începe Liga Campionilor. Competiţia se reinventează cu un format ambiţios

  • Liga Campionilor, competiţia de elită a fotbalului european, se pregăteşte pentru cea mai radicală transformare din ultimele trei decenii.
  • Începând cu sezonul 2024-2025, turneul va adopta un nou format extins, promiţând mai multe meciuri, mai multe echipe şi mai multă acţiune.
Urmărește
360 afișări
Imaginea articolului Începe Liga Campionilor. Competiţia se reinventează cu un format ambiţios

Începe Liga Campionilor. Competiţia se reinventează cu un format ambiţios

Numărul de echipe participante creşte de la 32 la 36, oferind mai multor cluburi şansa de a concura la cel mai înalt nivel.

O schimbare majoră este eliminarea tradiţionalei faze a grupelor, care va fi înlocuită cu un sistem de campionat unic, menit să ofere mai multă diversitate în confruntări. În noul format, fiecare echipă va juca 8 meciuri în loc de 6, ceea ce va oferi fanilor mai multe oportunităţi de a-şi vedea favoriţii în acţiune.

Ca rezultat, numărul total de meciuri din competiţie va creşte substanţial, de la 125 la 189, promiţând un sezon mai intens şi mai plin de acţiune pentru iubitorii fotbalului european.

Debutanta Aston Villa va întâlni Celtic într-o „bătălie a Marii Britanii" şi va primi vizita lui Bayern München, într-o reeditare a finalei Cupei Europene din 1982.

Echipele de top vor avea programuri încărcate. Manchester City va înfrunta Inter Milano, Juventus şi Paris Saint-Germain, în timp ce Liverpool va „primi” vizita deţinătoarei trofeului, Real Madrid.

Restructurarea vine ca răspuns la criticile privind prea multe meciuri lipsite de miză în faza grupelor şi la ameninţarea Superligii Europene.

UEFA speră să ofere mai multă diversitate şi emoţie, deschizând uşa şi unor cluburi mai mici precum Girona, Bologna sau Brest.

Cu toate acestea, formatul extins ridică îngrijorări privind suprasolicitarea jucătorilor şi impactul asupra campionatelor naţionale.

Primele meciuri din Liga Campionilor:

Marţi, 17 septembrie:

Juventus - PSV

Young Boys - Aston Villa

Bayern Munchen - GNK Dinamo

Milan - Liverpool

Real Madrid - Stuttgart

Sporting CP - Lille

Miercuri, 18 septembrie:

Bologna - Shakhtar

Sparta Praga - Salzburg

Club Brugge - Borussia Dortmund

Celtic - Slovan Bratislava

Man City - Inter

PSG - Girona

Joi, 19 septembrie:

Crvena Zvezda - Benfica

Feyenoord - Leverkusen

Atalanta - Arsenal

Atletico Madrid - Leipzig

Monaco - Barcelona

Brest - Sturm Graz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici