Iniţiativa de a acorda medalii de bronz către toate cele 3 sportive a fost lansată de avocaţii FRG

Iniţiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea, a fost lansată de avocaţii Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), cu acceptul prealabil al Federaţiei, a anunţat luni FRG.

Urmărește
2117 afișări
Imaginea articolului Iniţiativa de a acorda medalii de bronz către toate cele 3 sportive a fost lansată de avocaţii FRG

Iniţiativa de a acorda medalii de bronz către toate cele 3 sportive a fost lansată de avocaţii FRG

Federaţia Română de Gimnastică a emis luni seara un comunicat în care susţine că luat act de acuzaţiile existente la nivel internaţional şi că doreşte să clarifice anumite aspecte extrem de importante.

„Iniţiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea a fost lansată de către avocaţii Federaţiei Române de Gimnastică, cu acceptul prealabil al Federaţiei. Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanţilor convenţionali, a depus toate diligenţele necesare pentru ca acest consens să fie atins. Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convenţional al părţii americane”, se arată în comunicat.

FRG arată că, în toată această perioadă, a fost susţinută inclusiv de către Nadia Comăneci, ”pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor, raportat la dificultăţile de natură tehnică ce s-au dovedit a fi întâmpinate de către Federaţia Internaţională de Gimnastică”.

FRG arată că a căutat mereu ca soluţia acestui diferent să fie tranşată într-un mod în care se acordă respect şi recunoştinţă sportivelor implicate.

„Pe această cale, facem apel către întreaga comunitate de gimnastică, atât din ţară cât şi din afara ţării, să pună STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea şi în special a Nadiei Comăneci a cărei intervenţie a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive/ trei medalii. FRG nu a fost niciodată de acord să se retragă medalia”, se mai spune în comunicat.

În urma memoriilor făcute la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de Federaţia Română de Gimnastică (FRG) şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu. Cererea Sabrinei Voinea a fost respinsă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici