Înot în ape deschise - Van Rouwendaal câştigă aurul la maratonul feminin de 10 km înot

Sharon van Rouwendaal din Olanda a câştigat joi aurul la maratonul feminin de 10 km înot în ape deschis la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a depăşit-o în ultimul tur pe medaliata cu argint, australiana Moesha Johnson. Ginevra Taddeucci a câştigat medalia de bronz pentru Italia.

Urmărește
141 afișări
Imaginea articolului Înot în ape deschise - Van Rouwendaal câştigă aurul la maratonul feminin de 10 km înot

Sursa foto: AP

Proba olimpică feminină de înot maraton de 10 km a început joi conform programului, după ce testele privind calitatea apei din râul Sena au atins pragul acceptabil.

Concurentele au plonjat în apa Senei de pe un ponton lângă podul Alexandre III la ora 8:30 şi au înotat spre Pont de l'Alma. Cursa a cuprins o buclă de 1,67 km parcursă de şase ori între cele două poduri de pe râul care traversează capitala franceză.

Organizatorii Jocurilor şi World Aquatics au declarat anterior că ultimele teste efectuate pe Sena au fost evaluate ca fiind conforme în urma unei întâlniri cu părţile interesate.

Autorităţile franceze au cheltuit 1,4 miliarde de euro pentru modernizarea sistemelor de canalizare ale oraşului, promiţând că râul va fi curat pentru ca locuitorii să poată înota în el până vara viitoare.

Cu toate acestea, problemele legate de calitatea apei s-au dovedit a fi o bătaie de cap pentru organizatori în timpul evenimentelor de triatlon, sesiunile de familiarizare fiind anulate, iar cursa masculină amânată cu 24 de ore.

O sesiune de familiarizare pentru maratonul de înot a avut loc miercuri, după ce fusese anulată marţi din cauza îngrijorărilor legate de poluarea apei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici