Chirurgii au anunţat că va fi necesară şi a treia operaţie, la partea superioară a humerusului. Mâna pilotului, aproape amputată în accident şi operată duminică, reacţionează bine.
„Am încheiat a doua intervenţie chirurgicală la humerusul care a mai fost afectat de un accident precedent (n.r. – un accident din 2003). Am pus grefe osoase şi o placă. Am intervenit asupra părţii anterioare a humerusului, dar mai trebuie să lucrăm la partea posterioară”, a explicat şeful secţiei de ortopedie a spitalului în care este internat Kubica, Francesco Lanza.
Pilotul va trebui să petreacă acum două zile la reanimare.
Profesorul Igor Rossello, care l-a operat pe polonez, duminică, la mâna dreaptă, a spus că membrul nu a fost afectat de cea de-a doua intervenţie chirurgicală. „Chiar şi după această a doua operaţie, mâna lui Robert nu a suferit un traumatism. Este vascularizată şi nu se inflamează”, a precizat Rossello.
„Voi reveni pe pistă mai puternic decât înainte. Pentru că după un astfel de accident nu mai eşti acelaşi, devii mai bun”, a afirmat Robert Kubica într-un interviu acordat ediţiei de vineri a cotidianului Gazzetta dello Sport.
Pilotul polonez de Formula 1 al echipei Lotus-Renault, Robert Kubica, victimă a unui accident grav la 6 februarie, a fost scos de la reanimare, joi dimineaţă, fiind transportat la secţia de ortopedie a spitalului Santa Corona.
Robert Kubica a fost operat timp de şapte ore, duminică, după accidentul grav suferit la un raliu în Italia. Mâna lui Kubica, parţial secţionată în accident, a fost revascularizată şi fracturile au fost reduse. Chirurgii au mai fost nevoiţi să stopeze o hemoragie internă şi să stabilizeze o fractură de femur drept.
Kubica a suferit mai multe fracturi la braţ, la un picior şi la mâna dreaptă, la raliul Ronde di Andora, în apropiere de Geneva. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când maşina a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.