- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INTERVIU PROSPORT | Ana Bogdan: "Îl urăsc atunci când pierd, dar apoi ura dispare şi devine plăcere". Trei jucătoare de la care ar împrumuta o calitate, două momente de cumpănă în viaţă şi o regulă pe care ar schimba-o în tenis
Ana Bogdan s-a născut în frumoasa Sinaia şi a dat din cap afirmativ când părinţii săi, Ion şi Monica, au întrebat-o dacă vrea să facă sport. Tenace, ambiţioasă şi mereu deschisă provocărilor, fata cu privirea de culoarea cerului senin s-a axat după un timp doar pe tenis. N-a tăiat toate punţile cu sporturile de iarnă, dar le mai practică doar din când în când. Să-şi mai îndulcească sufletul.
INTERVIU PROSPORT | Ana Bogdan: "Îl urăsc atunci când pierd, dar apoi ura dispare şi devine plăcere". Trei jucătoare de la care ar împrumuta o calitate, două momente de cumpănă în viaţă şi o regulă pe care ar schimba-o în tenis
Interviul cu eleva antrenorului Gabi Moraru este despre sport şi viaţă, înfrângeri şi zâmbete, puterea de a alege şi atitudine, visuri şi plăcerea de a trăi, dar şi despre idoli. Pentru că tenisul nu înseamnă doar Top Ten, Top 50 sau Top 100. E mult mai mult. Iar Ana Bogdan (actual nr.112 WTA / 104 WTA cel mai înalt atins în carieră) ştie să vorbească pe o limbă pe înţelesul tuturor despre sacrificii şi ce nu se vede la televizor. S-o ascultăm!
În copilărie am primit cadou o rachetă Wilson Prostaff Clasic, modelul cu care juca Stefan Edberg. Până la urmă am spart-o, pentru că nu ştiam să lovesc bine probabil. Văd că joci cu un model asemănător, nu?
Este un Wilson Burn 100, racheta cu care joacă şi Simona Halep, şi Elina Svitolina. Eu o folosesc pentru că mă ajuta în stilul meu agresiv, am încercat mai multe. Am jucat şi cu Babolat, şi cu Fischer, dar mi-a plăcut foarte mult acest model pentru că am şi control, şi putere în acelaşi timp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Surse: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
Cu Fischer juca parcă Michael Stich, nu? Şi Andrei Pavel, toată cariera, a jucat cu Fischer.
Da, da.
Cu câte rachete mergi, de regulă, la un turneu?
Minimum cinci!
Ai spart multe de-a lungul carierei?
Sparg destul de multe.
Să înţeleg că eşti o jucătoare nervoasă?
Da, mă exteriorizez mult şi mă încurajez mult. Sunt perioade şi perioade.
Aşa ai fost mereu sau este o trăsătură pe care ai cultivat-o pe parcurs?
Aşa am fost eu, da. Mi-a plăcut să mă încurajez, să mă bucur pentru punctele pe care le câştigam.
La Open-ul de la Bucureşti, toţi spectatorii strigau "Ana, Ana!". Din punct de vedere mental reuşeai să capeţi mai multă încredere în tine?
Da, m-a ajutat enorm! În momentul în care se striga numele meu, era un sentiment... Îmi dădea foarte multă energie şi parcă doar despre mine era vorba acolo. Parcă doar eu contam! Publicul mi-a dat energie şi mi-a dat putere în fiecare meci.
Din loja ta venea un îndemn: "Respiră, respiră!" Ţi-l transmitea soţul tău, Norris? Sau venea şi de la antrenor?
Mai mult de la Norris. El mereu îmi spune să respir, să fiu calmă şi să trec peste orice punct pe care l-am pierdut.
Noi, spectatorii, vedem jocul vostru din teren. De foarte puţine ori descoperim şi ceea ce se întâmplă în spatele uşilor închise. Cât de mult contează o pregătire fizică pentru voi?
Este esenţială! Cel mai mult contează exerciţiile de prevenţie. Sunt exerciţii cu elastice, pe care trebuie să le facem zilnic pentru a preveni accidentările. Apoi rezistenţa, viteza, forţa, totul contează. Este un sport complex, toată musculatura trebuie pusă la punct.
"Am pierdut meciuri pentru că nu am avut răbdare, iar celelalte fete ştiau unde să plaseze mingea". Serviciul - o problemă naţională şi ce ar împrumuta pentru un portret robot ideal
Jucătorii de tenis susţin că au o vacanţă de cel mult două, trei săptămâni pe an. Cum a fost pentru tine 2017?
Un an cu foarte puţine vacanţe, am decis că voi lua o vacanţă la sfârşitul sezonul. Am mai avut zile libere între turnee... sau după un circuit. M-am dus să-mi văd părinţii (n.r. - în Sinaia) sau prietenii apropiaţi, dar nu le pot numi vacanţe.
Antrenorul tău, Gabi Moraru, spunea că tu preferi un joc mai agresiv şi că trebuie să fii mai decisă atunci când loveşti mingea. Cât de greu este să aplici acest sfat?
Nu este dificil să fac asta, acesta este stilul meu. De când am jucat prima dată mi-a plăcut să dau tare în minge, să dau cu toată forţa. Cu cât dădeam mai tare, cu atât eram mai entuziasmată. Am pierdut meciuri pentru că nu aveam răbdare, iar celelalte fete ştiau unde să plaseze mingea. La mine, serviciul al doilea era mai puternic decât primul! S-au străduit să mă tempereze.
Mai multe jucătoare din România au tot susţinut că trebuie să progreseze la serviciu. Se poate spune că la juniorat nu sunteţi antrenate special pentru serviciu? De ce aveţi aceste deficienţe?
Am discutat foarte mult cu antrenorul şi cu tatăl meu. Am realizat că nu contează forţa, contează unde plasezi mingea. Este foarte important să nu greşeşti primul serviciu! Îţi creează un avantaj foarte mare dacă adversarul nu ştie unde vei da. Dacă îl greşeşti pe primul, e clar că pe al doilea îl vei da mai încet. Am încercat să lucrăm mult pe primul serviciu, să fie bine plasat şi nu atât de puternic.
Îţi propun un exerciţiu de imaginaţie. Dacă ai putea să-ţi realizezi portretul robot cu diferite calităţi ale jucătoarelor din WTA, din acest moment, ce ai împrumuta de la fiecare?
Serviciul Serenei (n.r. Serena Williams). Are un serviciu extraordinar. Şi Pliskova serveşte foarte bine, o ajută înălţimea. Mi-aş dori să pot să vin mai des la fileu. Flipkens este o jucătoare care vine foarte mult la fileu. M-am întâlnit cu ea anul acesta, la New Haven. Mi-aş dori să am tendinţa de a închide mai multe puncte la fileu.
CITEŞTE INTERVIUL INTEGRAL PE PROSPORT
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO