Ion V. Ionescu cere sprijinul parlamentarilor din Timiş în cazul licenţei echipei FC Timişoara

Ion V. Ionescu, fost antrenor al Politehnicii Timişoara, consideră că inclusiv politicienii timişoreni trebuie să se implice dacă decizia de a nu i se acorda licenţa echipei FC Timişoara este abuzivă, pentru că retrogradarea echipei afectează întregul Banat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
19 afișări

"Primăria şi Consiliul trebuie să intervină personal, nu ştiu sub ce formă, dar trebuie să o facă. Deputaţii şi parlamentarii de Timiş trebuie să facă interpelări. E inadmisibil ca un simbol al oraşului să stea la mintea lui Viorel Duru, e vorba de sute de mii de oameni cărora le pasă. Trebuie lămurite toate, pentru că se produce o agitaţie mai ales din necunoştinţă de cauză, lumea se revoltă chiar şi fără să ştie exact cine e vinovat. Un miting în Piaţa Operei e frumos, dar trebuie să aibă un scop bine definit. Sunt sigur că mai există căi de atac, nu se poate să acceptăm umili ca şi cum ar fi o decizie irevocabilă. România are în acest moment vreo 100 de miliarde datorii la FMI, dar nu ne-au scos din Europa, de pe glob, ne dau voie să trăim în continuare", a declarat, marţi, Ion. V. Ionescu, pentru MEDIAFAX.

Profesorul Ion V. Ionescu era pe banca "alb-violeţilor" la ultimul trofeu obţinut de timişoreni, Cupa României în 1980. El este de părere că lucrurile nu trebuie să rămână aşa, iar factorii de decizie din Timişoara trebuie să ia atitudine. "În primul rând, cei care au decis acest lucru, acea comisie, domnul Duru, clubul Poli, Federaţia, toate ar trebui să prezinte cauzele exacte care au dus la această sancţiune. Eu nu ştiu, n-am văzut niciunde explicat clar, ce s-a câştigat prin acea divizare, către cine şi care este cuantumul acelor datorii şi de ce nu s-au pătit până acum. Trebuie găsit vinovatul sau vinovaţii întâmplării, dacă ea s-a produs. Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean, ca finanţatori ai clubului, ar trebui de asemenea să afle şi să prezinte foarte transparent cauzele", a declarat "Jackie" Ionescu.

Acesta consideră că şefii FRF nu sunt străini de această decizie: "Dacă această Comisie este în subordinea federaţiei, este imposibil ca domnul Duru să fi acţionat singur, fără acordul şefilor federaţiei. Este imposibil ca un singur om să ia o asemenea decizie. FRF are recomandarea UEFA că poate acţiona independent, doar i se recomandă, chiar i se dă libertate. Mi se pare că toţi ascund ceva, nimeni nu explică clar şi fără dubiu ce s-a întâmplat. Poli a devenit un club puternic, un pol de performanţă în fotbalul românesc, furnizează trei - patru jucători constant echipei naţionale. E vorba de un club puternic, cum erau Steaua şi Dinamo înainte, şi e absolut ilogic ca acest parcurs să fie oprit atât de brusc".

Profesorul Ionescu are previziuni sumbre pentru cazul în care decizia de a trimite Timişoara în Liga a 3-a rămâne valabilă. El este este de părere că în cazul menţinerii deciziei retrogradării echipei bănăţene, clubul se va desfiinţa: "Dacă se ratifică decizia în Comitetul Executiv, clubul dispare, fotbalul timişorean dispare, noi nu avem nici echipă de C. Nimeni din Timişoara nu poate susţine o echipă nici în Liga a 3-a, consecinţele dispariţiei acestei echipe ar fi grave. Vor pleca toţi jucătorii, vor dispărea în două săptămâni, vom avea o echipă fantomă în divizia C. De aceea trebuie intervenit până joi, parlamentarii ăştia trebuie să aibă şi ei o iniţiativă".

Vicecampioana FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, locul 15, nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, a anunţat, marţi, preşedintele Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi, în timp ce Gloria Bistriţa pentru datorii la buget. Cele două cluburi au primit licenţa din partea comisiei de primă instanţă, dar directorul de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a făcut apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici