Italia, eliminată de la EURO 2024. Preşedintele federaţei a anunţat soarta selecţionerului şi prevede un viitor sumbru: nu va apărea un Mbappé în două luni

După ce campioana Europei a părăsit ieri competiţia din Germania în faza „optimilor”, 0-2 cu Elveţia, Gabriele Gravina, preşedintele FIGC, a declarat azi că-l menţine în funcţie pe antrenorul Luciano Spalletti.

454 afișări
Imaginea articolului Italia, eliminată de la EURO 2024. Preşedintele federaţei a anunţat soarta selecţionerului şi prevede un viitor sumbru: nu va apărea un Mbappé în două luni

Spalletti, neputincios

„Ne pare rău că nu putem oferi fanilor bucuria pe care o merită. Ne pare rău pentru rezultat. Ceea ce rămâne, din păcate, este dezamăgirea de a nu fi putut demonstra tot ce s-a lucrat”, a declarat azi preşedintele Federaţiei de Fotbal, Gabriele Gravina, la nicio zi distanţă de eliminarea Italiei de la Campionatele Europene de Fotbal.

„Eu, antrenorul, Buffon şi toată echipa am reflectat împreună. Este o dezamăgire pe care băieţii au împărţit-o cu noi, ne-am împărţit toate responsabilităţile în mod egal. Nu avem nimic de ascuns, suntem cu toţii responsabili, dar trebuie să continuăm să fim aşa făcând apel la un mare simţ al responsabilităţii”.

Gabriele Gravina le-a cerut celor care judecă munca făcută la Squadra Azzurra să „deosebim problemele politice de cele tehnice”.

Antrenorul nu este pus în discuţie: „Am vorbit aseară cu Spalletti: nu are sens să întrerupem un proiect care este multianual şi care a început abia acum opt luni. Avem încredere în el, în 60 de zile vom reveni pe teren şi nu are sens să credem că prin schimbarea proiectului va apărea un Mbappé în două luni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici