Cupa din argint masiv, ce cântăreşte 5,3 kilograme, a fost creată în anul 1979. Realizată de o celebră casă de bijuterii din Paris, Mellerio, care a creat şi trofeul Balonul de Aur, Cupa Suzanne Lenglen şi celelate trofee acordate nu intră niciodată în posesia învingătorilor. Fiecare campion de la Roland Garros primeşte însă o replică, originalele rămânând în proprietatea Federaţiei Franceze de Tenis şi putând fi admirate la mzueul FFT.
Câştigătorul probei de simplu masculin va ridica deasupra capului Coupe des Mousquetaires, numită astfel în onoarea „celor patru muşchetari”, Jean Borotra, Jacques Brugnon, Henri Cochet şi René Lacoste, care au adus Franţei şase victorii în Cupa Davis, între 1927 şi 1932. Înalt de 40 de centimetri şi cântărind zece kilograme, trofeul a fost creat în 1981, tot din argint masiv, de Mellerio, bijutierul oficial al turneului.
Pentru a realiza o replică a Cupei Muşchetarilor este nevoie de o sută de ore de lucru, eforturi similare fiind necesare şi în cazul celorlalte replici ale trofeelor decernate învingătorilor de la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen, Cupa Simone Mathieu (dublu feminin), Cupa Jacques Brugnon (dublu masculin) şi Cupa Marcel Bernard (dublu mixt)
Învinşi în finale primesc câte un platou de argint.
Simona Halep are ocazia, sâmbătă, să ridice deauspra capului Cupa Suzanne Lenglen, după finala pe care o va disputa, începând cu ora 16.00, împotriva sportivei ruse Maria Şarapova.
Creat în 1891 ca o competiţie internă, turneul de la Roland Garros a căpătat caracter internaţional în 1925. În Era Open (din 1968), cele mai multe titluri, la simplu feminin, le are jucătoarea americană Chris Evert, şapte.