Potrivit proiectului „Sărbătoarea universală a fanilor”, Japonia, care a organizat Cupa Mondială din 2002 împreună cu Coreea de Sud, promite să investească şase miliarde de dolari (4,63 miliarde de euro) pentru ca aproximatix 360 de milioane de spectatori din cele 208 ţări membre ale FIFA să urmărească pe ecrane uriaşe instalate pe aproape 400 de stadioane transmisia 3D a meciurilor Mondialului din 2022.
Intenţiile japonezilor nu se opresc aici. Dacă tehnologia va permite, partidele vor fi proiectate direct pe gazon, astfel că spectatorii vor putea asista la un meci aproape în condiţii reale, de la mii de kilometri distanţă de locul unde se desfăşoară întâlnirea.
O delegaţie a FIFA, condusă de preşedintele Federaţiei Chiliene de Fotbal, Harold Mayne-Nicholls, se află de luni în Japnia pentru a studia dosarul de candidatură al acestei ţări. Reprezentanţii forului internaţional au survolat marţi cu elicopterul locul ales în Osaka pentru construirea unui stadion cu o capacitate de 83.000, care ar urma să găzduiască meciul de deschidere şi finala competiţiei din 2022. Delegaţia va vizita, miercuri, un stadion din Saitama, unde ar putea avea loc tragerea la sorţi.
FIFA va anunţa la 2 decembrie numele ţărilor care vor găzdui Cupa Mondială în 2018 şi 2022.
Japonia, Australia, Coreea de Sud, Qatar şi SUA candidează pentru Cupa Mondială din 2022, în timp ce Belgia şi Olanda (candidatură comună), Spania şi Portugalia (candidatură comună), Anglia, SUA, Rusia şi Australia doresc să organizeze competiţia din 2018.