Joan Laporta, în vizită la FRF cu ocazia lansării Barca Academy în România

Preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, a avut miercuri, o întâlnire la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Discuţiile s-au axat pe colaborări strategice pentru dezvoltarea fotbalului în România şi pe transferul de know-how prin intermediul Barca Academy.

Urmărește
72 afișări
Imaginea articolului Joan Laporta, în vizită la FRF cu ocazia lansării Barca Academy în România

Sursa foto: FRF

Joan Laporta a discutat despre planurile pentru Barca Academy în România, care vizează identificarea şi pregătirea tinerelor talente pentru scena internaţională. Academia va introduce metodologia de la La Masia, iar antrenorii de la Barca Academy vor colabora cu antrenorii români pentru a le prezenta modul de lucru.

Din partea FC Barcelona, Laporta a fost însoţit de Florin Răducioiu, preşedintele Barca Academy România, şi de specialişti din cadrul Barca Academy Spania.

Răzvan Burleanu a subliniat că România reprezintă o oportunitate de investiţie în fotbal datorită infrastructurii sportive îmbunătăţite. În ultimii zece ani, au fost construite opt stadioane noi şi peste 150 de baze sportive.

Burleanu a menţionat că numărul tinerilor practicanţi de fotbal a crescut de patru ori în această perioadă. De asemenea, sezonul trecut a fost marcat de un record istoric în România, cu cel mai mare număr de spectatori pe stadioane din ultimii 35 de ani şi audienţe TV record.

Un alt aspect important abordat a fost rolul tehnologiei în fotbalul modern. FRF se distinge ca prima federaţie din Europa Centrală şi de Est care dispune de un departament dedicat analizei datelor legate de performanţa jucătorilor, denumit Intelligence Center.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici