- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (30.07.2012, 16:09)
- Marius Ţone ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
JOCURILE OLIMPICE 2012: Alin Moldoveanu: Eram mulţumit cu orice medalie, am văzut că am luat aurul abia după ultimul foc
Alin Moldoveanu a declarat, luni, la finalul probei de puşcă aer comprimat 10 m în care a câştigat primul titlu olimpic pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, că era mulţumit cu orice medalie şi că a aflat că a câştigat aurul abia după ultimul din cele zece focuri.
Urmărește
1290 afișări
JOCURILE OLIMPICE 2012: Alin Moldoveanu: Eram mulţumit cu orice medalie, am văzut că am luat aurul abia după ultimul foc (Imagine: www.london2012.com)
"N-am ştiu că am luat medalia de aur decât după ultimul foc. Eu eram mulţumit cu orice medalie, am zis că măcar pe locul trei să fiu. Pentru că aici tot timpul poţi să clachezi. Abia după ultimul foc poţi să ştii. Mi-am dorit mult titlul, dar nu poţi să ştii niciodată. La tir este relativ, n-ai cum să ştii dinainte. Doar ziua contează. De exemplu, penultimul antrenament a fost foarte bun, iar antrenamentul de ieri a fost foarte prost. Trebuie să faci totul exact la fel, e matematică pură. La sportul ăsta nu poţi să ştii dacă iei medalie. Dacă ajungi în finală este o performanţă extraordinară", a afirmat Moldoveanu, la televiziunea Sport.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Absolvent al facultăţii de psihologie, el a recunoscut că a tremurat la ultimul foc din finală, dar a reuşit să se concentreze pentru a trage cât mai bine. "Şi eu tremuram (n.r. - la ultimul foc), dar ce puteam să fac? Eu trebuia să trag. La tir nu trebuie să ai gânduri. Dacă începi să te gândeşti că poţi să câştigi eşti gata, s-a terminat. Nu ştiam care e diferenţa între mine şi ceilalţi, nu m-am uitat pe rezultate, erau afişate acolo în sală, dar am încercat să ignor tabela şi am reuşit", a spus sportivul în vârstă de 29 de ani.
Moldoveanu a fost impresionat de numărul spectatorilor prezenţi la concursul de tir şi a precizat că medalia de aur câştigată la Jocurile Olimpice de la Londra nu îl va schimba în niciun fel. "Acum e prima oară în viaţa mea când aud că nu mai sunt bilete de intrare la tir. Toate biletele au fost vândute, nu mi-am imaginat niciodată asta. Eu o să-mi văd de treabă în continuare, nu schimbă nimic rezultatul de azi. Eu o să încerc şi la Rio, normal, să fiu sănătos. Am avut mai mulţi ani proşti după Beijing, dar asta nu contează. Doar ziua în care concurezi contează", a menţionat sportivul legitimat la CS Dinamo.
Alin Moldoveanu a câştigat, luni, prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce s-a impus în proba de puşcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiţiei de tir.
Moldoveanu, care în calificări a egalat recordul olimpic, cu 599 de puncte, a acumulat un punctaj final de 702.1 puncte, reuşind să câştige prima medalie de aur pentru România la această ediţie a JO, a doua la total, după argintul obţinut de Alina Dumitru la judo.
Românul l-a învins pe campionul mondial, italianul Niccolo Campriani (701.5 puncte), locul trei revenind indianului Narang Gagan (701.1 puncte).
Alin George Moldoveanu s-a născut la 5 martie 1983 la Focşani, iar la Jocurile Olimpice de la Beijing a ocupat locul 4.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: JOCURILE OLIMPICE 2012: "Românul Alin Moldoveanu a câştigat o bătălie titanică cu numărul unu mondial"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe