- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (04.02.2022, 09:51)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jocurile olimpice 2022. „Simplu, sigur şi splendid". Cum va arăta ceremonia de deschidere la Beijing
- Jocurile Olimpice de iarnă debutează vineri la ora locală 20.00 (14.00 ora României), la Beijing şi vor dura timp de 17 zile, până pe 20 februarie.
- Festivitatea de deschidere va fi marcată de măsurile extrem de stricte impus de autorităţile chineze, însă promite să fie totuşi un spectacol grandios.
Urmărește
526 afișări
A sosit momentul mult aşteptat de întreaga planetă. După 4 ani, ediţia 2022 a Jocurilor Olimpice de iarnă a ajuns la apogeu, după ce în cei 4 ani au avut loc pregătiri intense, atât din partea sportivilor aspiranţi la o medalie sau la o participare cât mai merituoasă, cât şi din partea organizatorilor.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022 promite să fie un spectacol simplu, sigur şi splendid, la 14 ani după ce Jocurile de vară au avut loc tot în capitala chineză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Lumea va urmări cum 91 de Comitete Olimpice Naţionale vor defila pe Stadionul Naţional pentru a sărbători startul celei de a 24-a ediţii a Jocurilor de iarnă.
Jocurile olimpice 2022. Când are loc ceremonia de deschidere
Ceremonia de deschidere va începe vineri, 4 februarie, ora 20:00, ora locală, ora 14.00, ora României, pe Stadionul Naţional, cunoscut şi sub numele de "Cuibul de pasăre".
Acelaşi stadion a găzduit, de asemenea, ceremonia de deschidere pentru Beijing 2008.
La fel ca în cazul oricăror Jocuri Olimpice, detaliile Ceremoniei de Deschidere au fost ţinute sub tăcere până la începerea festivităţilor.
Ceea ce ştim este că se aşteaptă ca ceremonia să dureze aproximativ 100 de minute, ţinând cont de vremea extrem de rece (chiar sum -10 grade în timpul zilei) şi din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid.
Spectacolul va fi realizat de peste 3.000 de artişti, dintre care 95 la sută vor fi adolescenţi chinezi. Asta în contrast cu cele 4 ore şi 15.000 de participanţi, la ediţia de vară din 2008.
Cel care se află în spatele ceremoniei de deschidere este regizorul Zhang Yimou, nominalizat de trei ori la Oscar, cel care a regizat şi ceremoniile de deschidere şi de închidere a Jocurilor din 2008.
Zhang, în vârstă de 71 de ani, va fi primul regizor care va superviza atât Jocurile de vară, cât şi cele de iarnă, Beijingul fiind primul oraş olimpic din istorie care se poate lăuda cu această dublă postură de organizator a ambelor competiţii.
Zhang a realizat, de asemenea, ceremoniile de predare-primire de la Atena 2004 şi PyeongChang 2018.
Jocurile olimpice 2022. Care este conceptul
Tema pentru 2008 a fost de a prezenta China şi istoria sa de 5.000 de ani în faţa restului lumii. Zhang a declarat că pentru 2022, lucrurile vor fi mult diferite.
Beijingul încearcă să organizeze nişte Jocuri "simple, sigure şi splendide", iar ceremonia de deschidere se va încadra în aceste principii, a spus Zhang.
Acesta a declarat într-un interviu că povara realizării ceremoniei din 2008, devenită un clasic al ceremoniilor de deschidere, e mare şi ştie că în era în care social media permite tuturor să îşi exprime părerea, e expus criticilor.
„E o mare provocare să le fac diferite şi distincte, la o distanţă atât de mică, una de cealaltă. În primul rând, trebuie să adăugăm caracteristicile ediţiei de iarnă. Multe din elementele clasice nu vor putea fi duplicate. Cel mai important lucru pentru mine a fost să scap de povara realizăriilor din 2008.
Vom promova conceptul „Simplu, sigur şi splendid”, dând loc calităţii în detrimentul cantităţii. E o adevărată provocare să realizăm ceva splendid întro manieră simplă şi sigură.”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe