Jocurile Olimpice: Carlos Alcaraz a trecut fără probleme de Felix Auger-Aliassime şi e primul finalist la simplu masculin

Carlos Alcaraz a devenit vineri cel mai tânăr jucător care ajunge în finala masculină de tenis a Jocurilor Olimpice, după ce l-a învins fără probleme pe canadianul Felix Auger-Aliassime.

Urmărește
344 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice: Carlos Alcaraz a trecut fără probleme de Felix Auger-Aliassime şi e primul finalist la simplu masculin

Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, l-a învins pe canadian cu 6-1, 6-1 în doar 75 de minute şi îl va întâlni pe Novak Djokovic în finala de duminică, dacă sârbul, primul favorit, va trece peste o accidentare şi îl va învinge pe italianul Lorenzo Musetti în a doua semifinală.

"A fost un obiectiv de la începutul anului să încerc să câştig medalia de aur", a spus Alcaraz.

Spaniolul joacă pe acelaşi teren de la Roland Garros unde a câştigat Openul Franţei în luna iunie.

 "Finala este foarte importantă pentru mine şi pentru poporul spaniol, dar încerc să nu mă gândesc la cât de importantă este şi mă voi concentra pe meci", a adăugat Carlos Alcaraz.

Alcaraz este al treilea spaniol care ajunge în finala olimpică masculină, după Jordi Arrese la Barcelona în 1992, Sergi Bruguera la Atlanta patru ani mai târziu şi Rafael Nadal care a câştigat aurul la Beijing în 2008.

El are acum şansa de a deveni cel mai tânăr campion masculin de la revenirea tenisului la Jocurile Olimpice de la Seul, în 1988.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici