JOCURILE OLIMPICE: România, debut cu victorie în grupa B la polo

Naţionala de polo a României a debutat, duminică, cu victorie la Jocurile Olimpice de la Londra, chiar în faţa echipei gazdă, Marea Britanie, scor 13-4 (2-1, 4-0, 3-2, 4-1).

Urmărește
686 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE: România, debut cu victorie în grupa B la polo

JOCURILE OLIMPICE: România, debut cu victorie în grupa B la polo (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Marea Britanie, antrenată de compatriotul nostru Cristian Iordache, a luptat încă din primele minute pentru supremaţie, dar primul gol al partidei a fost marcat de Alexandru Matei, după 3 minute. Un debut bun al tricolorilor, cu portarul Stonescu având două intervenţii şi apărarea în mare formă. Au urmat 2-3 acţiuni rapide ale României, finalizate cu şuturi apărate de portarul Scott, "exemplul" său fiind urmat şi de Stoenescu, încă două intervenţii. Cu 74 de secunde rămase din prima repriză, Negrean a mărit avantajul la 2-0, care a fost redus rapid de britanici, prin Figes, de la 5 metri, 2-1, acesta fiind şi scorul după primele 8 minute.

La reluare, a intrat în scenă şi căpitanul României, Cosmin Radu, 3-1 (min. 10), cu o realizare superbă. După alte două minute, Diaconu a marcat şi el, 4-1, aducând stabilitate la nivelul emoţiilor debutului la JO. Apărarea înfiptă a tricolorilor a adus Marii Britanii încă o aruncare de la 5 metri, dar Stoenescu a fost pe poziţie şi a blocat. Diaconu a mărit avantajul la 5-1 (min. 14), Stoenescu a fost de netrecut în poartă, Ramiro Georgescu a marcat şi el, 6-1 (min. 16), iar la pauza mare, tabela arăta acelaşi scor. Apărarea a fost punctul forte al României, care a recuperat mingi preţioase, transformate rapid în goluri.

În repriza a treia, tot jucătorii antrenaţi de Kovacs Istvan au dominat, Goanţă deschizând "balul" cu o boltă spectaculoasă, 7-1 (min. 20). Diaconu a mărit la 8-1, un minut mai târziu, Negrean la 9-1, după încă un minut, iar în tribune s-a aşternut tăcerea. Devenise clar că România nu mai avea cum să piardă partida, chiar dacă gazdele au mai redus din handicap până la final: 9-3 (min. 24), 12-3 (min. 29) şi 13-4, scor final.

România a bifat prima victorie la JO, "fundamentală", în opinia căpitanului Cosmin Radu, dar apoi va începe greul, tricolorii aflându-se în grupă cu vicecampioana olimpică SUA, campioana olimpică Ungaria, câştigătoarea Ligii Mondiale Serbia, vicecampioana europeană Muntenegru.

Marcatorii partidei au fost:

România – Diaconu 4 goluri, Negrean 2, C. Radu 2, Matei 1, Georgescu 1, Goanţă 1, Iosep 1, Ghiban 1

Marea Britanie – Parker 2 goluri, Fieges 1, Waller 1.

Tricolorii antrenaţi de Kovacs Istvan vor avea luni zi de pauză, iar marţi se vor duela cu echipa SUA, de la ora 21.40. Programul complet al etapei a doua, de marţi, este următorul: Ungaria-Muntenegru (ora 12.00), Croaţia-Spania (13.20), Australia-Kazakhstan (16.10), Grecia-Italia (20.20), SUA-România (21.40).

Competiţia olimpică de polo se desfăşoară între 29 iulie şi 12 august.

Conform regulamentului, după disputarea meciurilor din grupe, primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală, de unde câştigătoarele vor juca semifinale şi, ulterior, finala mică şi finala mare.

La ediţia din 2008, la Beijing, titlul olimpic a fost cucerit de Ungaria.

Naţionala de polo a României a participat ultima dată la JO în 1996, la Atlanta (locul 9), cea de la Londra fiind a noua participare din istorie. Cea mai bună performanţă tricoloră la nivel olimpic este locul patru, la JO din 1976.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici