- Home
- Sport
- (12.09.2016, 14:47)
- Ivona Stog
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
JOCURILE Paralimpice 2016. Marieke Vervoort, campioana care a câştigat argintul la Rio, dar care se gândeşte la eutanasiere - VIDEO
Sportiva belgiană Marieke Vervoort, care suferă de o boală degenerativă care îi paralizează picioarele, a spus că a ales eutanasierea, dar că încă nu se simte pregătită să facă pasul acesta, potrivit BBC.
Urmărește
7641 afișări
Marieke Vervoort, care a câştigat la Rio o medalie de argint la atletism în scaun cu rotile, 400 de metri, a declarat că a pregătit toate documentele pentru eutanasiere în 2008.
Presa belgiană a scris că sportiva ar putea să îşi ia viaţa după Jocurile Paralimpice de la Rio, însă Vervoort a respins speculaţiile în cadrul unei conferinţe, declarând că încă ”se bucură de fiecare moment”.
”Momentul va veni abia atunci când voi avea mai multe zile proaste decât zile bune, dar acum nu se pune problema”, a spus Marieke Vervoort.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Sportiva de 37 de ani suferă de o boală degenerativă a muşchilor care îi cauzează în mod constant durere, paralizie şi incapacitatea de a dormi.
”Marieke Vervoort: Eutanasierea va fi un sentiment minunat de linişte”
Tânăra avea doar 14 ani atunci când a fost diagnosticată cu acestă boală cruntă, şi de atunci a dus o luptă continuă pentru supravieţuire. Cu toate acestea, Marieke Vervoort a cucerit la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, aurul la 100 şi 200 metri şi acum o medalie de bronz la Rio.
Sportiva a confirmat că acesta a fost ultimul an în care a participat la Jocurile Paralimpice, ceea ce a făcut ca victoria să fie una dulce-amară.
”Este un sentiment care mă face să strig <<Daaa, am câştigat o medalie de argint>>”, a declarat aceasta jurnaliştilor de la BBC. ”Dar există şi reversul medaliei, care aduce suferinţă şi gândul că voi spune adio acestui sport. Pentru că iubesc sportul, sportul reprezintă viaţa mea.”
Posibilitatea de a apela la eutanasiere i-a dat curajul necesar pentru a putea continua, adăugând că nu trebuie să fie catalogată drept ”crimă”.
”Oferă oamenilor un sentiment de linişte şi calm”, a spus Vervoort. ”Voi şti când este destul pentru mine, am actele necesare.”
Citeşte şi: Jocurile Paralimpice: Înotătorul Octavian Ilina a ratat calificarea în finala probei de 100 m spate
Citeşte şi: Judoka Alex Bologa a cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro
Citeşte şi: Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 7 – 18 septembrie. România participă cu 12 sportivi - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe