Jordan Chiles depune noi apeluri pentru recuperarea bronzului olimpic de la Ana Bărbosu

  • USA Gymnastics o susţine în continuare pe gimnasta americană Jordan Chiles în lupta sa pentru recuperarea medaliei de bronz din finala feminină la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • Federaţia americană a depus marţi un nou apel la Tribunalul Federal Elveţian, conform Inside the Games.
Urmărește
95 afișări
Imaginea articolului Jordan Chiles depune noi apeluri pentru recuperarea bronzului olimpic de la Ana Bărbosu

Jordan Chiles depune noi apeluri pentru recuperarea bronzului olimpic de la Ana Bărbosu

Apelul solicită luarea în considerare a unor noi dovezi prezentate de gimnastă. Chiles a depus un apel separat, pe lângă cel formulat săptămâna trecută.

Toate apelurile se axează pe argumentul că lui Chiles nu i s-a oferit o oportunitate completă şi corectă de a se apăra.

Chiles, care a terminat pe podium alături de Rebeca Andrade şi Simone Biles după o contestaţie efectuată de antrenorul ei, a fost ulterior deposedată de medalia de bronz pentru că a depus cererea „cu patru secunde prea târziu”.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care a luat această decizie, este acum solicitat să redeschidă cazul, având în vedere dovezile care arată că antrenoarea echipei SUA, Cecile Landi, a depus cererea cu mult înainte de termenul limită.

Dovezile audio şi video colectate din documentarul Netflix „Simone Biles: Rising” o arată pe Landi făcând două contestaţii verbale, la 47 şi 55 de secunde.

Contestaţiile au fost luate în considerare iniţial şi punctajul lui Chiles a fost ajustat. Totuşi, decizia a fost ulterior anulată în urma unei contestaţii din partea echipei României. Medalia de bronz a fost apoi realocată Anei Barbosu, câştigătoarea iniţială a locului al treilea în acest eveniment.

Cu toate acestea, echipa SUA a descoperit ulterior că preşedintele comisiei de arbitraj a reprezentat guvernul român în litigii financiare din 2016, ceea ce ar putea constitui un potenţial conflict de interese. Acesta este unul dintre defectele procesului TAS pe care avocaţii lui Chiles le susţin în primul său apel.

Aceştia afirmă, de asemenea, că Comitetului Olimpic şi Paralimpic al SUA i s-a acordat suficient timp pentru a pregăti un răspuns la apelul României, deoarece au fost informaţi cu mai puţin de 24 de ore înainte de audiere. Deşi USOPC a cerut amânarea audierii, TAS a respins cererea.

Acum depinde de Tribunalul Federal Elveţian fie să confirme hotărârea iniţială a TAS, fie să trimită cauza înapoi la TAS. Tribunalul nu joacă niciun rol în stabilirea posesoarei de drept a medaliei de bronz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici