Jucătorii irakieni, primiţi ca nişte eroi la Bagdad

Componenţii reprezentativei de fotbal a Irakului au fost primiţi, vineri, ca nişte eroi la Bagdad, după victoria istorică de la Cupa Asiei pe Naţiuni, însă şapte fotbalişti au refuzat să revină în Capitală, de teama producerii unor noi violenţe.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Jucătorii irakieni, primiţi ca nişte eroi la Bagdad

Jucătorii irakieni, primiţi ca nişte eroi la Bagdad

Jucătorii au sosit la Bagdad la ora 13.30 GMT, de la Amman, de unde au fost aduşi de un avion al Iraqi Airways, închiriat de guvernul irakian, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Irakiene de Fotbal, Najeh Hamoud.

Câţiva suporteri prezenţi la Aeroportul Internaţional din Bagdad i-au sărbătorit pe jucători purtându-i pe umeri.

Jucătorii din reprezentativa Irakului urmau să fie primiţi, în Zona Verde, ultra-protejată, din centrul Bagdadului, de preşedintele Jalal Talabani şi de ministrul de Externe Hoshyar Zebari. De asemenea, biroul premierului Nouri al-Maliki a confirmat că în cinstea jucătorilor va fi organizată şi o recepţie în Zona Verde, unde se află atât sediile principalelor instituţii irakiene, cât şi cele ale Ambasadelor SUA şi Marii Britanii.

Victoria reprezentativei Irakului a prilejuit unul dintre rarele momente de unitate din Irak, toate partidele salutând succesul echipei naţionale de fotbal. Mii de irakieni, între care şi reprezentanţi ai forţelor de securitate, au sfidat ordinul guvernamental de încetare a focului, sărbătorind cu focuri de armă trase în aer victoria echipei lor. Autorităţile au luat măsuri de securitate excepţionale după victoria din finala Cupei Asiei, temându-se că grupurile armate ar putea profita de ocazie pentru a organiza noi atentate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici