Jucătorii rapidişti renunţă la grevă, dar continuă cu alte forme de protest

Jucătorii FC Rapid au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul AFAN, că se vor prezenta la antrenamente începând de joi, precizând însă că vor continua cu alte forme de protest, inclusiv la meciul cu Gloria Bistriţa.

Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului Jucătorii rapidişti renunţă la grevă, dar continuă cu alte forme de protest

Jucătorii rapidişti renunţă la grevă, dar continuă cu alte forme de protest (Imagine: Catalin abagiu / MediafaxFoto)

"Am vrea să clarificăm lucrurile. În cadrul Adunării Generale a creditorilor nouă, jucătorilor, ni s-au redus cu 90 la sută restanţele pe care le aveam de primit, pe o perioadă de trei luni. Mai mult de atât, antrenorii noştri au fost înscrişi în categoria restanţelor chirografare şi vor primi zero lei. Ne-am uitat pe acest plan, salariile noastre vor fi reduse cu 15 la sută fără ca noi să fim înştiinţaţi. În plus noi nu vom mai fi plătiţi lunar, aşa cum avem în contract, ci o dată la trei luni. Am înţeles şi respectăm aceste lucruri pentru că legea le permite, dar legea insolvenţei spune şi că salariaţii ar trebui plătiţi la zi. OK, respectăm legea, suntem înţelegători, dar nu se poate să acceptăm reduceri şi apoi să nu fim băgaţi în seamă. Ni se spune să facem ce vrem. De trei zile nu ne antrenăm, am vrut să tragem un semnal de alarmă. Aceasta a fost prima formă de protest, începând de mâine ne vom antrena pentru că ne respectăm meseria şi pe noi. Dar vor urma şi alte forme de protest", a declarat mijlcaşul Nicolae Grigore.

Jucătorul giuleştean a precizat că echipa va protesta faţă de situaţia creată, la meciul cu Gloria Bistriţa, de duminică, din cadrul etapei a XXV-a: "Vom încerca să ajungem în audienţă la preşedintele federaţiei Mircea Sandu, pentru că vrem să-i aducem la cunoştinţă ce se întâmplă. Nu ni se pare corect ceea ce se întâmplă. Noi nu solicităm nimic din urmă, dacă tribunalul va accepta, înseamnă că aşa trebuie să fie, dar solicităm să fim trataţi cu respect şi să fim plătiţi la zi, aşa cum cere legea insolvenţei. Ni s-au dat salariile prin ziare, dar lumea trebuie să ştie că noi în opt luni am primit doar două salarii. Ne vom gândi la forme de protest, vor avea loc şi la meciul de la Bistriţa cu siguranţă".

Ştefan Grigorie a afirmat că jucătorii rapidişti nu vor boicota niciun meci oficial, toate protestele desfăşurându-se în litera regulamentului. "Noi ne vom respecta meseria pentru că de aia ne-am apucat de fotbal, dar ne cerem nişte drepturi care prin lege ni se cuvin. Cu siguranţă nu vom cere intrarea clubului în faliment, nu asta e dorinţa jucătorilor. Nu avem de gând acest lucru. Vom protesta doar în litera regulamentului, nu vrem să creăm haos. Vrem doar să atragem atenţia. Nu vom boicota meciurile, în niciun caz. Nu asta e menirea noastră", a spus Grigorie.

Fundaşul Cristian Oros a caracterizat situaţia de la Rapid ca fiind una dramatică: "Este o situaţie dramatică, când intri pe teren nu poţi da sută la sută când ştii că nu eşti plătit de opt luni. Nu poţi să bagi capul în contră pentru că te gândeşti că dacă te accidentezi nu ştii ce urmează".

Jucătorii din lotul echipei Rapid, care refuză să se antreneze din cauza restanţelor salariale pe care le au de primit, au solicitat sprijinul Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) în disputa cu conducerea grupării giuleştene.

Jucătorii au refuzat să participe la antrenamentul de marţi al echipei, iar în această dimineaţă doar o parte dintre ei au efectuat exerciţii la sala de forţă de la baza sportivă Pro Rapid.

Fotbaliştii din lotul echipei Rapid sunt nemulţumiţi că nu le-au fost plătite salariile pe luna februarie, deşi conducerea clubului îi asigurase că banii vor fi viraţi până la sfârşitul lunii martie. De asemenea, ei sunt nemulţumiţi şi pentru că la Adunarea Generală a creditorilor s-a decis ca ei să primească doar 10 la sută din restanţele financiare, în următorii trei ani.

Jucătorii rapidişti s-au înscris la masa credală pentru recuperarea salariilor pe trei luni şi jumătate, din luna august până în decembrie 2012 când clubul a intrat în insolvenţă.

Adunarea Generală a creditorilor a votat, duminică, planul de reorganizare al FC Rapid care prevede ca jucătorii, înregistraţi cu creanţe salariale în dosarul de insolvenţă, să primească doar 10 la sută din restanţele financiare, în următorii trei ani.

Avocatul Justin Ştefan, reprezentantul a zece actuali şi foşti jucători rapidişti, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că planul de reorganizare a fost aprobat, trei grupe de creditori, chirografarii, garantaţii şi captivii, votând "pentru", iar două grupe, salariaţii şi bugetarii, "împotrivă".

Planul de reorganizare va fi aplicat numai după confirmarea lui de către Tribunalul Bucureşti, instanţa unde este înregistrat dosarul de insolvenţă al SC FC Rapid SA.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici