Jucătorii şi fanii Universităţii Craiova l-au omagiat pe Adrian Păunescu la meciul cu Oţelul

Jucătorii şi fanii echipei Universitatea Craiova i-au adus un omagiu fostului poet Adrian Păunescu, înaintea meciului cu Oţelul Galaţi, din etapa a XIV-a a Ligii I.

Urmărește
30 afișări
Imaginea articolului Jucătorii şi fanii Universităţii Craiova l-au omagiat pe Adrian Păunescu la meciul cu Oţelul

Jucătorii şi fanii Universităţii Craiova l-au omagiat pe Adrian Păunescu la meciul cu Oţelul (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Înainte de ieşirea celor două echipe de la vestiare, fanii Universităţii Craiova au aprins lumânări şi au cântat minute în şir imnul compus de Adrian Păunescu pentru formaţia craioveană.

Jucătorii Craiovei au intrat pe teren purtând tricouri albe pe care era scris "Adrian Păunescu - Un simbol nemuritor" şi joacă meciul cu Oţelul având banderole negre, în semn de doliu.

Cele două galerii ale echipei au afişat două bannere imense, unul la Peluza Sud cu mesajul "De astăzi în ceruri se va cânta «Oltenia, eterna Terranova»", şi un altul la Peluza Nord cu mesajul "Păunescu, oltean pe viaţă şi pe moarte".

Înainte de startul partidei s-a ţinut un minut de reculegere în memoria poetului, fanii aplaudând apoi mai multe minute şi scandându-i numele fostului poet.

Şi finanţatorul Universităţii Craiovei, Adrian Mititelu, a aprins lumânări, alături de soţie şi de fiica sa.

Pe stadionul Ion Oblemenco au fost prezenţi aproximativ 22.000 de spectatori.

Preşedinte onorific la Universitatea Craiova, Adrian Păunescu, un înfocat suporter al Craiovei "Maxima", a compus versurile a două dintre cele mai populare imnuri din fotbalul românesc: "Oltenia, eterna Terranova" (Universitatea Craiova) şi "Suntem peste tot acasă" (Rapid).

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, a declarat, vineri dimineaţă, la ora 8.30, că inima lui Păunescu a încetat să bată la ora 7.15.

Adrian Păunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic.

Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici