Jurgen Klopp, fostul antrenor al lui Liverpool, va prelua un nou proiect fotbalistic. Va deveni şeful echipelor de fotbal Red Bull

Jurgen Klopp a semnat un contract pe termen lung pentru a deveni noul şef al departamentului global de fotbal al Red Bull. Klopp va fi responsabil de managementul echipelor RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls şi două cluburi din Brazilia.

Urmărește
331 afișări
Imaginea articolului Jurgen Klopp, fostul antrenor al lui Liverpool, va prelua un nou proiect fotbalistic. Va deveni şeful echipelor de fotbal Red Bull

Jurgen Klopp, fostul antrenor al lui Liverpool, va prelua un nou proiect fotbalistic. Va deveni şeful echipelor de fotbal Red Bull

Fostul manager al lui Liverpool, care şi-a încheiat contractul cu cormoranii la finalul sezonului trecut, după aproape 9 ani, a semnat un contract pe termen lung şi îşi va începe noul rol la 1 ianuarie anul viitor.

El va fi responsabil la nivel de management strategic pentru reţeaua internaţională de cluburi Red Bull. Acestea includ RB Leipzig, Red Bull Salzburg şi New York Red Bulls, printre altele.

Directorul general al Red Bull, Oliver Mintzlaff, este în mare parte responsabil pentru ceea ce este văzut ca o lovitură pentru companie.

În perioada petrecută pe Merseyside, germanul a câştigat fiecare competiţie internă şi continentală cu clubul, punând capăt unei aşteptări de 30 de ani pentru titlul de campioană în Premier League, în 2020.

După plecare, tehnicianul în vârstă de 57 de ani a declarat că nu doreşte să preia un rol de antrenor în viitorul apropiat, deşi era considerat unul dintre principalii candidaţi ai FA pentru postul vacant de manager al Angliei.

Surse citate de Sky Sport susţin că Klopp şi-a asigurat în noul contract o clauză de ieşire care se aplică în special în cazul în care primeşte o ofertă pentru a conduce echipa naţională a Germaniei.

Klopp este văzut ca un potenţial succesor al lui Julian Nagelsmann în cazul în care acesta nu îşi continuă contractul, care se încheie în prezent după Cupa Mondială din 2026.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici