Kasper Hjulmand demisionează din funcţia de selecţioner al Danemarcei

Kasper Hjulmand a demisionat din funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Danemarcei în urma evoluţiilor fără victorie de la Euro 2024, a anunţat vineri Federaţia daneză de fotbal.

Urmărește
55 afișări
Imaginea articolului Kasper Hjulmand demisionează din funcţia de selecţioner al Danemarcei

Kasper Hjulmand demisionează din funcţia de selecţioner al Danemarcei

Morten Wieghorst, care a fost antrenor secund al lui Hjulmand din 2020 şi, de asemenea, fost antrenor principal al echipei sub 21 de ani a Danemarcei, va prelua funcţia de selecţioner interimar până în 2025.

După patru ani la cârmă, Hjulmand a declarat că echipa are nevoie de o nouă energie şi a cerut ca contractul său, valabil pentru încă un an, să fie anulat, a declarat asociaţia.

Danezii au rămas fără victorie în ultimele şapte meciuri consecutive la turnee majore - Cupa Mondială 2022 şi Campionatul European 2024 - marcând doar trei goluri.

O înfrângere cu 2-0 în faţa gazdelor, Germania, în optimi, a făcut ca Danemarca să părăsească Campionatul European, lipsa puterii de atac fiind acuzată că le-a redus şansele la turneele majore.

„Am dat tot ce am avut pentru a obţine succesul şi pentru a-i face pe oameni să se mobilizeze în jurul echipei. Să-ţi reprezinţi ţara este absolut cel mai frumos lucru pe care mi-l pot imagina", a declarat antrenorul în vârstă de 52 de ani.

„Când mă uit cu doi ani înainte la Cupa Mondială 2026, simt că va fi cel mai bine pentru echipă să vină o faţă nouă, cu idei noi, care poate scrie un nou capitol mare pentru această echipă uimitoare.

„Prin urmare, este mai bine ca altcineva să conducă echipa înainte. Nu este vorba despre mine. Este vorba despre ce este mai bine pentru echipă".

Hjulmand a condus Danemarca până în semifinalele Euro 2020 şi a fost creditat pentru parcursul lor impresionant în preliminariile 2024.

Danezii au terminat pe ultimul loc la Cupa Mondială din Qatar, în ciuda faptului că au fost primii în grupa lor de calificare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici