Katie Ledecky devine cea mai de succes sportivă din istoria Jocurilor Olimpice

Încoronată sâmbătă seară pentru a patra oară consecutiv în proba de 800 m liber, americanca Katie Ledecky a cucerit cea de-a noua medalie olimpică de aur a carierei, devenind cea mai de succes sportivă din istoria Jocurilor, alături de gimnasta sovietică Larissa Latynina.

Urmărește
1178 afișări
Imaginea articolului Katie Ledecky devine cea mai de succes sportivă din istoria Jocurilor Olimpice

Katie Ledecky devine cea mai de succes sportivă din istoria Jocurilor Olimpice

Katie Ledecky continuă să îşi facă loc în istoria olimpică. La Paris, ea devenise deja cea mai decorată înotătoare din istoria Jocurilor. Survolând sâmbătă seara finala de la 800 m, ea s-a alăturat gimnastei sovietice Larissa Latynina în rândul sportivilor care au câştigat cele mai multe medalii de aur (9).

Sportiva în vârstă de 27 de ani a rezistat atacului marii sale rivale, australianca Ariarne Titmus, care a învins-o în proba de 200 m liber şi în ştafeta feminină 4x200 m. Ledecky a profitat de ocazie pentru a-şi confirma statutul de regină a probei de 800 m liber, disciplină pe care o câştigase deja în 2012, 2016 şi 2021. Înaintea ei, doar Michael Phelps reuşise o astfel de cvadruplă performanţă, la 200 m mixt, din 2004 până în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici