Kevin Hervey, jucător cu prezenţe în NBA şi fost câştigător al EuroCup, transferat de U-BT Cluj

  • Campioana României la baschet masculin, U BT Cluj, a anunţat luni realizarea transferului unui nou jucător cu un palmares impresionant.
  • Echipa ardeleană a încheiat un contract cu americanul Kevin Hervey, baschetbalist care poate evolua pe poziţia 4, de jucător defensiv (Power Forward).
Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului Kevin Hervey, jucător cu prezenţe în NBA şi fost câştigător al EuroCup, transferat de U-BT Cluj

Sursa foto: Facebook

Conform site-ului oficial al clubului, Hervey este originar din Dallas, Texas, măsoară 2.06 metri şi a împlinit la începutul acestei luni vârsta de 28 de ani. Kevin a jucat baschet la colegiu pentru UT Arlington, fiind numit Sun Belt Conference Player of the Year. Drept dovadă, în ultimul său an ca student, sportivul a înregistrat medii de 21.1 puncte şi 8.7 recuperări. În 2018 a fost selectat în NBA de către Oklahoma City Thunder.

Debutul carierei profesioniste l-a găsit însă pe Hervey la Oklahoma City Blue, afiliata din G-League a celebrei City Thunder. Pe de altă parte, noul jucător al ardelenilor a jucat 10 meciuri în NBA la Oklahoma City Thunder, în sezonul 2019-2020. Ulterior, a semnat cu Lokomotiv Kuban, evoluând în Liga VTB şi EuroCup.

În sezonul 2021-2022, Kevin Hervey a îmbrăcat maioul celor de la Virtus Bologna, reuşind să câştige EuroCup. De altfel, Hervey a totalizat 31 de meciuri în EuroCup, dintre care 17 ca titular. Anterior, americanul a cucerit în 2021 SuperCupa Italiei cu Virtus şi a terminat sezonul regulat pe primul loc. În cele din urmă, Virtus a pierdut finala cu 4-2 la general în faţa celor de la Olimpia Milano.

În stagiunea precedentă, Hervey a jucat la Pallacanestro Reggiana (Italia), respectiv Hapoel Holon (Israel). Alături de israelieni, baschetbalistul de peste ocean a jucat trei partide în Basketball Champions League, remarcându-se cu statistici de 13.0 puncte, 7.3 recuperări şi 2.3 pase decisive.

În campionatul israelian, Hervey a strâns 16 partide, cu medii de 12.9 puncte, 4.9 recuperări şi 1.4 assist-uri, respectiv 1.4 intercepţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici