Koeman îi îndeamnă pe jucătorii olandezi să nu scadă nivelul de performanţă, după victoria cu 3-0 în faţa României

Olanda trebuie să menţină nivelul de performanţă pe care l-a arătat marţi în victoria cu 3-0 în faţa României în optimi la Euro 2024 dacă vrea să câştige titlul în acest an, potrivit antrenorului Ronald Koeman, care a spus că forma lor fluctuantă a fost greu de explicat.

267 afișări
Imaginea articolului Koeman îi îndeamnă pe jucătorii olandezi să nu scadă nivelul de performanţă, după victoria cu 3-0 în faţa României

Koeman îi îndeamnă pe jucătorii olandezi să nu scadă nivelul de performanţă

Golurile lui Cody Gakpo şi ale înlocuitorului Donyell Malen, care a marcat de două ori, au pecetluit victoria dintr-un meci în care olandezii au dominat din start şi ar fi putut marca mai multe goluri.

Olanda a fost departe de prestaţia nefericită din ultima lor confruntare, o înfrângere cu 3-2 în faţa Austriei în ultimul lor meci din grupă în urmă cu o săptămână.

„Uneori este dificil de spus de ce joci prost într-un meci şi apoi poţi ajunge la un nivel înalt în meciul următor", a declarat Koeman reporterilor, citat de Reuters.

„Am fost agresivi de la început astăzi şi asta a făcut diferenţa. Poate că un punct critic este că ne-a luat prea mult timp să marcăm al doilea gol."

Olandezii au în faţă fie o revanşă cu Austria, fie o confruntare cu Turcia în sferturile de finală de sâmbătă, iar Koeman crede că atacul lor de pe ambele aripi şi excelenta evoluţie la mijlocul terenului a lui Xavi Simons au fost cheia victoriei.

Dacă vor să ajungă în finala de la Berlin din 14 iulie, ei nu pot lăsa nivelul de performanţă să scadă din nou.

„Rezultatul este întotdeauna cel mai important lucru, dar noi suntem olandezi şi în Olanda trebuie să jucăm bine şi ofensiv. Ştim asta", a spus Koeman despre aşteptările fanilor faţă de echipă.

„Întreaga performanţă de astăzi a fost remarcabilă şi asta este ceea ce trebuie să facem pentru a continua în acest turneu. Acesta este nivelul, dacă coborâm de la acesta nu vom ajunge în finală."

Koeman a fost în echipa olandeză singura dată când au ridicat trofeul Euro, în Germania de Vest în 1988. El a spus că este dificil să se compare echipele din epoci diferite, deoarece jocul s-a schimbat.

„Avem un mare talent în această echipă, dar, desigur, trebuie să câştigi ceva, apoi oamenii pot începe să compare cu 1988", a adăugat el. „Dar este mai dificil acum, fotbalul s-a schimbat, este mai fizic, trebuie să fii rapid şi bun tehnic.

„Anglia, Portugalia, toată lumea are propriile probleme pentru a continua în acest turneu".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici