Laurent Blanc: Meciul de sâmbătă nu e decisiv nici pentru România, nici pentru Franţa

Selecţionerul reprezentativei Franţei, Laurent Blanc, a declarat că meciul de sâmbătă cu România, din preliminariile Euro-2012, nu este capital pentru niciuna dintre cele două echipe, care vor juca la victorie, informează presa franceză.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Laurent Blanc: Meciul de sâmbătă nu e decisiv nici pentru România, nici pentru Franţa

Laurent Blanc: Meciul de sâmbătă nu e decisiv nici pentru România, nici pentru Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper ca Stade de France să ne poarte noroc şi să câştigăm contra României. Vrem ca Stade de France să fie stadionul nostru, o victorie ne-ar ajuta. Cei mai buni vor juca. Dacă este spre binele colectiv şi dacă vor merita, vor intra şi Gourcuff, şi Nasri. Amândoi, unul sau niciunul. Trebuie să construim pe ceea ce a fost bine, şi anume victoria din Bosnia. Mai sunt lucruri de îmbunătăţit la capitolul eficienţă ofensivă. Voi vedea cine va juca, în funcţie şi de cum va arăta echipa României, de forma fizică a jucătorilor mei. Nu ştiu cum vor juca românii, dar ştiu sigur că noi vom juca la victorie. Probabil că şi ei. E ultima şansă pentru România? Nu cred. Nu e un meci decisiv nici pentru România, nici pentru Franţa. Învingătorul va lua un anumit avantaj, dar mai sunt destule jocuri", a spus Blanc.

Antrenorul francez a menţionat că încă nu s-a decis cine va fi căpitan de echipă, dorind să vadă în aceste zile comportamentul fiecărui jucător în parte: "Poate căpitan va fi cineva care a mai fost. Vom vedea".

Laurent Blanc a precizat că mijlocaşul Abou Diaby a făcut un control medical după accidentarea la gleznă, iar "veştile sunt îmbucurătoare".

Jucătorii Lassana Diarra şi Karim Benzema, ambii de la Real Madrid, nu au ajuns la timp la reunirea deoarece au pierdut avionul, sosind la Clairefontaine în cursul după-amiezii. "Este o problemă internă, pe care o vom rezolva. Bineînţeles că mă deranjează. Benzema n-a jucat în ultima etapă de campionat, trebuia să fie la timp. Şi dacă am fi pus reunirea la 20.30 unii ar fi întârziat", a spus, iritat, Blanc.

Mijlocaşul Samir Nasri (Arsenal Londra) a afirmat că, deşi Adrian Mutu este în echipa României, meciul cu "tricolorii" va fi foarte greu. "România nu mai e cea de la Euro-2008, Mutu nu mai e acum în lot, dar tot va fi greu. Dacă vom juca la adevărata noastră valoare, vom câştiga pe Stade de France. Obiectivul nostru este de şase puncte din dubla cu România şi Luxemburg", a spus Nasri.

Meciul Franţa-România va avea loc sâmbătă, de la ora 22.00, în grupa D de calificare la Euro-2012, şi va fi transmis în direct de Pro TV şi pe www.sport.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici