- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lavinia Miloşovici: Bucuria şi nostalgia sunt la aceeaşi intensitate
Multipla campioană la gimnastică Lavinia Miloşovici a intrat în International Gymnastics Hall of Fame, galeria fostelor glorii mondiale, în cadrul unei ceremonii desfăşurată la Petroleum Club din Oklahoma City (SUA).
Lavinia Miloşovici: Bucuria şi nostalgia sunt la aceeaşi intensitate (Imagine: Mediafax Foto)
"Este o zi foarte specială pentru mine, pentru că bucuria şi nostalgia sunt de aceeaşi intensitate. Uneori, când privesc înapoi la acele vremuri, simt că a fost un vis", a declarat multipla campioană Lavinia Miloşovici, citată de publicaţia International Gymnastic Magazine, din conducerea căreia fac parte şi Nadia Comăneci şi soţul ei, Bart Conner.
Cei patru gimnaşi admişi în Hall of Fame, la reuniunea din 14 mai, sunt:
-
Alexander Tkatchev (Rusia) - 12 medalii mondiale şi olimpice, între 1978-1981,
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
-
Lavinia Miloşovici - 19 medalii mondiale şi olimpice, între 1991-1996,
-
Leonid Arkaiev (Rusia) - legendarul antrenor al echipei sovietice şi ruse, între 1972-2004 şi
-
Steffi Kraeker (Germania) - 10 medalii mondiale şi olimpice, între 1976-1981.
Un alt premiu i-a fost înmânat francezului, Dr. Michel Leglise, pentru munca voluntară depusă în cadrul comisiilor medicale FIG.
De-a lungul timpului, alte 73 de personalităţi, din 19 ţări, au intrat în galeria mondială, printre acestea numărându-se şi Nadia Comăneci (în 1993), Bela Karoly (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaş (2002), Simona Amânar (2007) şi Octavian Bellu (2009).
Primul membru al IGHF a fost rusoaica Olga Korbut, în 1988.
Lavinia Miloşovici (35 de ani) a debutat în competiţiile oficiale internaţionale în 1991 şi s-a retras din activitatea competiţională după Jocurile Olimpice din 1996. Fosta gimnastă a participat la trei ediţii ale Campionatelor Europene de juniori şi seniori, şapte Campionate Mondiale şi la două editii ale Jocurilor Olimpice, adunând 29 de medalii, din care 13 de aur.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO