- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (01.09.2016, 15:22)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legendă a fotbalului german, investigată pentru corupţie în dosarul organizării Campionatului Mondial din 2006
Procurorii din Elveţia au confirmat, joi, faptul că Franz Beckenbauer, una dintre legendele fotbalului german, este investigat într-un dosar de corupţie privind atribuirea Campionatului Mondial din 2006, notează BBC.
Urmărește
378 afișări
Legendă a fotbalului german, investigată pentru corupţie în dosarul organizării Campionatului Mondial din 2006. Şase persoane sunt investigate de FIFA în acest caz (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)
În martie, FIFA a început o anchetă internă care a vizat şase persoane implicate în procedura de atribuire a dreptului de a găzdui Campionatul Mondial din 2006, organizat de Germania.
Procurorii din Elveţia au declanşat o anchetă proprie, folosind însă informaţii de la forul de conducere al fotbalului mondial.
Franz Beckenbauer a negat orice implicare în eventuale ilegalităţi. În octombrie 2015, Franz Beckenbauer a declarat că a făcut o greşeală în legătură cu acea competiţie, dar a dezminţit faptul că au fost cumpărate voturi pentru ca Germania să primească dreptul de a organiza Campionatul Mondial din 2006.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În procesul de votare pentru atribuirea World Cup 2006, Germania a câştigat la limită în dauna Africii de Sud, cu 12 voturi la 11. Franz Beckenbauer a fost preşedintele comitetului de organizare a Campionatului Mondial, organism care a luat această decizie în iulie 2000.
Şase persoane sunt investigate de către Comisia de Etică a FIFA în acest caz:
- Franz Beckenbauer: Fost vicepreşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal, preşedintele comitetului local de organizare a Campionatului Mondial, fost membru în Comitetul Executiv al FIFA.
- Wolfgang Niersbach: Fost preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal, vicepreşedinte al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial şi membru în exerciţiu al comitetelor executive ale FIFA şi UEFA.
- Helmut Sandrock: Fost secretar general al Federaţiei Germane de Fotbal şi director de turneu în cadrul comitetului local de organizare a Campionatului Mondial.
- Theo Zwanziger: Fost preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal, vicepreşedinte al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2006 şi fost membru în în Comitetul Executiv al FIFA şi UEFA.
- Horst Schmidt: Fost secretar general al Federaţiei Germane de Fotbal şi vicepreşedinte al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2006.
- Stefan Hans: Fost director financiar al Federaţiei Germane de Fotbal şi al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2006.
Publicaţia Der Spiegel a scris că Germania a oferit 6,7 milioane de euro pentru a cumpara voturi în cadrul comisiei de organizare a competiţiei, acuzaţie respinsă de Federaţia Germană de Fotbal.
Franz Beckenbauer a câştigat de două ori Cupa Mondială de fotbal cu Germania, o dată ca jucător, în 1974, şi o dată ca selecţioner, în 1990. Ulterior, el a antrenat Marseille and Bayern Munchen. În prezent, ocupă funcţia de preşedinte onorific al clubului Bayern Munchen.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe