Legendarul Bogdan Marişca revine în Campionatul Naţional de Raliuri

Cel mai longeviv pilot din Campionatul Naţional de Raliuri, Bogdan Marişca, revine în competiţie la finalul acestei săptămâni cu ocazia Raliului Iaşului, etapă în care s-a clasat pe podium de fiecare dată când a ajuns la finiş în ultimul deceniu.

Urmărește
72 afișări
Imaginea articolului Legendarul Bogdan Marişca revine în Campionatul Naţional de Raliuri

Legendarul Bogdan Marişca revine în Campionatul Naţional de Raliuri

La 31 de ani de la prima sa cursă pe plan naţional, pilotul clujean continuă să impresionează lumea motorsportului şi îşi continuă cariera şi în 2024, astfel că, la Iaşi, va bifa a treia cursă a sezonului alături de deja tradiţionalul său copilot Sebastian Itu, cu care face echipă încă din 1997.

La etapa din weekend, cei doi se vor afla la bordul unei Skoda Fabia RS, pe care l-a pilotat în acest sezon chiar Simone Tempestini, care se va afla în aceeaşi perioadă la Raliul Ţării Galilor, etapă din Campionatul European.

Din 2007, de la reapariţia Raliului Iaşului în calendarul naţional, Marişca a fost prezent la 17 ediţii, iar la ediţia din 2020 s-a şi impus. De altfel, în ultimul deceniu, atunci când a ajuns la finiş, Marişca s-a clasat cel puţin pe podiumul raliului.

"Îmi place mult această etapă, de la publicul numeros şi până la probele care ne pun în dificultate de fiecare dată. Aici niciodată nu poţi spune că ai câştigat până nu ai ajuns la final, se poate întâmpla orice, iar cea mai mică greşeală te scoate din joc. Venim cu mare plăcere şi suntem încântaţi că vom putea fi din nou pe probe", a spus Marişca.

Pilotul de la Napoca Rally Academy se numără printre favoriţii la câştigarea raliului în absenţa lui Tempestini, iar la Iaşi se va duela pentru prima poziţie cu piloţi din noua generaţie precum Andrei Gîrtofan, Norbert Maior sau Jean Tatu jr. Un total de 55 de echipaje s-au înscris la cea de-a şaptea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

„Obiectivul e să ajungem cu bine la final şi să ne aducem aportul pentru ca Napoca Rally Academy să câştige la echipe. Am încredere că şi Norbert Maior va face din nou o cursă foarte bună, iar Ciprian Lupu, Sebastian Scîrlet şi Tommaso Sandrini vor aduce la rândul lor puncte importante", a mai adăugat dublul campion naţional absolut.

Raliul Iaşului va debuta vineri seară cu startul festiv, urmat de super speciala de la Râpa Galbenă, iar sâmbătă şi duminică va programa un total de 7 probe speciale pe macadam, una inclusiv de noapte, o premieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici