Leo Borlovan a câştigat a doua etapă a sezonului de Super Rally

Pilotul Leo Borlovan a bifat al doilea succes consecutiv în Campionatul Naţional de Super Rally după ce a câştigat, pe ultima manşă, la Timişoara, Trofeul Profi, şi este lider categoric în sezonul 2024 al singurei competiţii de automobilism sportiv care se desfăşoară exclusiv pe circuit urban.

Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Leo Borlovan a câştigat a doua etapă a sezonului de Super Rally

Leo Borlovan a câştigat a doua etapă a sezonului de Super Rally

Pe un prototip Funyo, care atinge o viteză de 100 de kilomertri la oră în doar 3,6 secunde şi are o greutate de 600 de kilograme, Borlovan a avut parte de agonie şi extaz în manşele de concurs. În prima a fost nevoit să se întoarcă în padoc după ce a ieşit în decor, iar în cea de-a doua s-a impus în etapă după ce a rămas ultimul pe circuit în urma abandonului marilor săi rivali, Aurelian Andronache şi Dragoş Savloschi, la rândul lor pe monoposturi.

Pilotul în vârstă de 23 de ani, originar chiar din Timişoara, a stabilit noul timp de referinţă al circuitului organizat în centrul oraşului, ajungând la finiş în 02:52,828. Al doilea clasat în topul general, dar primul la categoria turisme, a fost fostul campion absolut din 2019, Costel Căşuneanu (Skoda Fabia R5), la 1,3 secunde, în timp ce podiumul a fost completat de Radu Benea (Ferrari 488 Challenge), la două secunde în spatele câştigătorului.

"Trăiesc un vis, nu-mi vine să cred cum s-a întâmplat totul. Am trăit la intensitate maximă totul şi sunt onorat să fiu pe primul loc în campionat. Îmi doresc enorm să aduc titlul de campion la Timişoara, ar fi o premieră absolută pentru oraşul nostru, pentru judeţul nostru", a spus Borlovan.

Mii de spectatori au asistat la cea de-a doua etapă din Campionatul Naţional de Super Rally powered by Superbet, organizat de promotorul Mihai Leu. Acesta din urmă s-a întors, după o pauză, în competiţii, şi a luat startul în prima sa cursă de super rally din 2024. Fostul campion mondial la box, care a pilotat un Audi R8 GT3 LMS, a fost al şaselea la general şi a terminat pe podium la clasat GT.

"Pentru mine personal a fost o mare bucurie să revin ca pilot la super rally. Etapa a fost una spectaculoasă, cu multe răsturnări de situaţie şi cred că publicul a avut parte de un eveniment automobilistic reuşit. M-am bucurat să văd aşa multă lume pe traseu şi le mulţumesc pe această cale", a spus Leu, care a anunţat că următoarea etapă va avea loc pe 4-5 octombrie la Bucureşti.

La echipe, victoria de la Timişoara a revenit celor de la Impuls Leasing Rally (Costel Căşuneanu şi Aurelian Andronache), urmaţi de Canova Racing (Radu Benea şi Nicolas Benea) şi UniCredit Leasing Rally Team (Mihai Leu şi Adrian Teslovan).

În urma acestei etape, Leo Borlovan este lider autoritar în campionat, cu 50 de puncte, în timp ce al doilea clasat este tot un pilot din Timişoara, Radu Benea, cu 27 de puncte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici