- Home
- Sport
- (09.06.2021, 04:14)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Leo Messi a devenit vegan. Explicaţiile fotbaliştilor care au decis să-şi schimbe alimentaţia
- Mai mulţi fotbalişti, unii foarte cunoscuţi, au renunţat să mai consume produse de origine animală.
- Nu i-a împins neapărat mila faţă de animale. Printre motivaţii sunt accidentările dese şi dorinţa de recuperare rapidă.
- Documentarele văzute la televizor au fost principala sursă de inspiraţie pentru respectivii jucători.
Urmărește
10236 afișări
Leo Messi
Dieta a ajuns la fel de importantă precum pregătirea propriu-zisă, pentru un sportiv de top. Sunt sportivi care au decis să-şi schimbe ”combustibilul” în momente de cumpănă ale carierei, de obicei când s-au confruntat cu accidentări.
Alţii au vrut nu doar să-şi revină mai repede, ci să-şi sporească performanţele. Spre exemplu, jucătorul de tenis Novak Djokovici a mărturisit că rezultate extraordinare a obţinut când a înlăturat glutenul din meniu.
Cei care au preferat dieta vegană pentru a avea o refacere mai rapidă recunosc faptul că înainte erau sceptici. Aveau dubii că fără proteine de origine animală ar putea avea energia de care un sportiv de înalt nivel are musai nevoie. După ce au adoptat dieta, au constatat că se simt mai bine şi au decis să o păstreze. Informaţiile şi l-au procurat de la prieteni sau, mai ales, urmărind documentare TV.
Presa internaţională a adunat poveştile unor astfel de fotbalişti. Unii sunt foarte cunoscuţi, alţii apar doar în statistici. Ce i-a convins şi cum se simt după ce au renunţat să mănânce produse de origine animală? A fost la mijlioc doar mila faţă de animale, este doar o modă trecătoare sau schimbarea chiar le-a îmbunătăţit performanţele sportive?
Dar, mai întâi, ce înseamnă vegan. Traducerea este simplă. Vegan: fără ingredient de origine animală, ci doar vegetală. Trebuie menţionat că veganii ”puri” nu consumă nici măcar miere.
Lionel Messi. Este cel mai cunoscut fotbalist al lumii, la mare luptă cu Cristiano Ronaldo. De 6 ori câştigător al ”Balonul de Aur”, argentinianul Barcelonei a trecut la o dietă aproape vegană de câţiva ani, în urma unor probleme digestive (a vomitat de câteva ori la meciurile Barcelonei şi Argentinei). În trecut, Leo Messi a apelat la doctorul Giuliano Poser, care i-a schimbat dieta.
Sergio ”Kun” Aguero. Urmând sfaturile prietenului Messi, „El Kun” Aguero s-a adresat doctorului Poser, nutriţionistul italian care, preferând o dietă vegetariană / vegană, i-a sugerat să elimine carnea şi derivaţii sale din dietă. "De când am renunţat la paste, zahăr şi carne, nu mai am probleme musculare. Înainte, după trei antrenamente, eram obligat să mă opresc, acum mă simt mai bine. Sper să îmi fie la fel de bine până la sfârşitul carierei”, a explicat Aguero, proaspăt transferat, în această vară, de la Manchester City la Barcelona.
Samuel Umtiti. Fundaşul francez al Barcelonei, campion mondial cu ”cocoşii”, a declarat postului de televiziune francez Canal Football Club, în octombrie 2020: "Am avut multe probleme fizice. Problema nu a fost la genunchi, ci la dezechilibrul general, chiar şi la nivelul alimentaţiei. A trebuit să mă opresc, să-mi pun întrebările corecte şi să încep de la zero. Am devenit vegan. Nu mănânc carne, peşte şi nici paste. Proteinele vegetale te fac să te simţi bine”.
Jermain Defoe. Născut în 1982, atacantul joacă încă la Glasgow Rangers, unde este coleg în atac cu Ianis Hagi. A fost vrăjit de un documentar TV despre dieta vegană. Atunci a luat decizia să elimine carnea: „Am vrut să încerc ceva pentru a-mi prelungi cariera, aşa că am fost inspirat”, a comentat micuţul atacant. „Acum simt că am mai multă energie, e complet diferit”.
Serge Gnabry. Om de bază în naţionala Germaniei şi la Bayern Munchen. În 2019, aripa bavarezilor a spus în publicaţia ”Bild” că a devenit vegan tot datorită televiziunii: „Am discutat cu prietenii mei, am urmărit mai multe documentare. Vreau să încerc. Nu ştiu dacă va dura pentru totdeauna. Deocamdată, pot spune că îmi place, mă simt foarte bine”.
Chris Smalling. Englez ajuns la AS Roma de la Manchester United în vara anului 2019, stoperul a informat imediat noul său club despre dieta sa vegană. Nutriţionistul echipei i-a pus la dispoziţie un meniu personalizat. Iată cum arată meniul: la micul dejun, terci cu iaurt vegetal, fulgi de ovăz integral şi fructe uscate. Pentru prânz şi cină, orez brun sau paste (nu ouă), cu grăsimi asimilate datorită uleiului de măsline sau avocado.
Hector Bellerin. Un vegan convins este şi jucătorul de la Arsenal Londra, care în 2018 a povestit despre schimbare într-un interviu pentru „The Players Tribune”: „Am vrut să încerc câteva săptămâni, să-mi detoxifiez corpul, m-am simţit atât de bine încât am continuat”. Apoi, motivaţia şi rezultatele: "Când mă trezesc, am mai multă energie. Primele două zile eşti cam obosit, în timp ce din a treia zi totul se schimbă. Dacă te gândeşti la proteine, imaginează-ţi pui sau friptură, dar leguminoasele şi alte produse pot da aceeaşi cantitate de substanţe nutritive”.
Luca Waldschmidt. Este un nume mai puţin cunoscut în fotbal. Fost jucător la Freiburg şi la Hamburg, acum activează la Benfica Lisabona, Waldschmidt a crescut cu un idol, olandezul Robin Van Persie. Spune că s-a apropiat de dieta vegană graţie unui documentar văzut pe Netflix.
Sebastian Perez. Mijlocaş columbian născut în 1993. Este legitimat la Boavista. Fost la Boca Juniors, Perez a spus într-un interviu acordat ESPN: "Am devenit vegan când am fost accidentat şi m-a ajutat să mă recuperez rapid”.
Fabian Delph. Din 2015 până în 2019, Fabian Delph a fost element esenţial al apărării la Manchester City, înainte de a se muta la Everton. Într-un interviu pentru Manchester Evening News, a mărturisit că începerea unei diete în 2018 l-a ajutat să-şi revină după o accidentare într-un timp record pentru Cupa Mondială din Rusia: „Mi-am studiat părţile slabe şi leziunile, am început să-mi întăresc corpul trecând la o dietă pe bază de plante”.
Aaron Esclapez Niguez. Fratele cunoscutului Saul Niguez (campion cu Atletico Madrid) este un fost mijlocaş la Malaga, dar crescut în echipa de tineret a Valenciei. Într-un interviu acordat ziarului „Malaga Hoy”, a explicat: „Este o întrebare complexă, mulţi oameni nu ştiu ce înseamnă să fii vegan şi ce poate oferi o dietă de acest tip. Trebuie să ai respect pentru toată lumea. Nu-mi place suferinţa animalelor. În ultimii ani, vegan a devenit la modă, pentru că oamenii devin mai conştienţi”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe