- Home
- Sport
- BUCURESTI, (30.09.2018, 16:33)
- Mihaela Măncilă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei
Lewis Hamilton a câştigat, duminică, 30 septembrie, Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, pe circuitul de la Soci, însă nu a putut sărbătorit victoria în faţa coechipierului său, Valtteri Bottas, din cauza unei controverse iscate de deciziile echipei sale.
Urmărește
796 afișări
Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei
Sebastian Vettel a completat podiumul, iar vestea bună pentru britanicul aflat la a treia victorie consecutivă este că, cu cinci curse rămase de disputat, avantajul său în clasamentul mondial s-a majorat de la 40 la 50 de puncte.
Prim-plan-ul a fost însă luat de alegerile tactice pe care le-au făcut, pe rând, Mercedes - cu gândul la campionat şi Force India - cu gândul la ierarhia internă. Performerul zilei a fost Max Verstapen, cel care a încheiat cursa pe 5 deşi a plecat din coada grilei, în timp ce Lewis Hamilton îşi mai trece o bornă importantă în palmares, înregistrând deja peste 300 de tururi în fruntea curselor din 2018.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Hamilton a tras lozul necâştigător la trecerea pe la boxe, dar a recuperat printr-un moment de virtuozitate
Primii patru piloţi şi-au păstrat poziţiile de start, chiar dacă, demarând mai rapid, Vettel l-a atacat pe Hamilton şi a reuşit să îşi pună monopostul în paralel cu cel al campionului mondial. Menţinând interiorul în viraj, britanicul a păstrat poziţia, rămânând în urma colegului de la Mercedes, Valtteri Bottas, dar în faţa oamenilor de la Ferrari, Vettel şi Raikkonen.
Turul 13 a adus mişcări interesante la vârf. Bottas a trecut primul pe la boxe, Vettel l-a urmat, în timp ce Mercedes l-a ţinut un tur în plus pe pistă pe Hamilton. Alegerea câştigătoare a aparţinut lui Ferrari, care a reuşit să îl treacă pe Sebastian în faţa liderului la zi al clasamentului mondial. Vettel însă nu a putut ţine ritmul cu Bottas, a ieşit din zona de atac DRS şi Hamilton a atacat la început de tur 16. Prima încercare de a trece a britanicului, din virajul doi, a fost nereuşită, cele două maşini atingându-se uşor şi declanşând o investigaţiei a oficialilor cursei, Vettel fiind suspectat că s-a apărat neregulamentar. Totuşi, situaţia a fost clasată drept incident de cursă, fără repercusiuni. Atacul decisiv al pilotului Mercedes a venit la ieşirea din virajul 3 şi a refăcut ordinea de la start. Intrat la boxe abia în turul 19, Raikkonen nu s-a putut interpune între cele trei maşini alfate pe podium la finalul calificărilor.
Decizia controversată din turul 25 care a adus norii în garajul Mercedes
Momentul de virtuozitate al lui Hamilton, din duelul cu Vettel, a fost umbrit de modul în care s-a consumat trecerea pe lângă Bottas, în turul 25. Reţelele de socializare s-au înroşit, Mercedes fiind arătaţi cu degetul pentru "ordine de echipă", în condiţiile în care finlandezul a încetinit şi s-a dat de pe trasa ideală pentru a-i facilita trecerea lui Hamilton.
Câteva tururi mai târziu, la limita Top 10, Force India îi dădea voie lui Perez să treacă de Ocon, pentru câteva tururi, să îşi încerce norocul cu o depăşire în duelul cu Magnussen. Fanii au putut auzi în transmisiune directă indicaţiile halucinante venite de la boxe către Perez: "mai ai două ture, apoi schimbăm dacă nu iese", "dacă la acest punct de control nu eşti în zona DRS schimbăm".
În ziua în care a împlinit 21 de ani, Max Verstapen, plecat din ultima linie a grilei, a preluat conducerea cursei după intrarea la boxe a celui de-al doilea pilot Ferrari şi a dus trena cu siguranţă, până cu zece tururi înainte de final, când a efectuat propriul pit-stop, revenind pe circuit pe locul 5, pe care a şi încheiat întrecerea.
"Aşadar, în ce ordine vom termina cursa?"
Finalul de cursă a adus un nou episod incredibil al dialogului dinspre boxe şi piloţi. La startul ultimului tur, după ce Hamilton, Toto Wolff şi Bottas au negociat în trei în ce ordine vor trece linia de finiş, cu britanicul aflat în faţă, Valtteri Bottas a întrebat, prompt: "aşadar, în ce ordine vom termina cursa?". Răspunsul a venit prin radio "Valtteri, sunt Toto. âA fost o zi dificilă pentru noi, hai să vorbim după cursă".
"Ştim că Lewis este pilotul nostru angrenat în cursa pentru campionat, aşa că mereu există un plan, ştim că luptăm pentru titlul la Constructori. Sigur, a fost un weekend bun pentru noi, dar, pentru mine a fost dificil. Discutăm scenarii înainte de cursă, dar este greu de prezis întocmai ceea ce se va întâmpla pe circuit. A fost greu, asta este", a spus la interviul de pe podium Valtteri Bottas, vizibil resemnat şi afectat, în condiţiile în care din transmisie a lipsit şi tradiţionalul mesaj mesaj de mulţumire dintre câştigător - Hamilton - şi echipă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe