Liga Naţiunilor - Prezentarea adversarilor României. Ce forţă au Bosnia, Finlanda şi Muntenegru

Echipa naţională de fotbal va evolua anul viitor în Liga Naţiunilor, în cadrul Grupei B3, în compania reprezentativelor Bosniei şi Herţegovinei, Finlandei şi Muntenegrului. Site-ul ofocial al Federaţiei Române a făcut o analiză detaliată a celor trei adversari.

Urmărește
684 afișări
Imaginea articolului Liga Naţiunilor - Prezentarea adversarilor României. Ce forţă au Bosnia, Finlanda şi Muntenegru

Pjanic, Bosnia

Bosnia şi Herţegovina - trupa căpitanului Dzeko

Bosniacii au terminat în grupa preliminară de calificare la mondial doar pe locul 4 şi doar deasupra Kazahstanului, sub Franţa, Ucraina şi Finlanda, deşi o vreme, locul de baraj a părut la îndemână, mai ales după remiza din deplasare cu francezii.

Eşecurile de pe teren propriu cu Finlanda şi Ucraina au anulat însă orice şansă, după ce, în prealabil, un 2-2 acasă cu Kazahstan pusese sub semnul întrebării şansele la un parcurs mai lung spre Mondialul din Qatar.

Bosniecii joacă de regulă în formula de joc 3-5-2, având în componenţă jucători precum Sehic (Konyaspor) – Civic (Ferencvaros), Ahmedhodzic (Malmo), Hadzikadunic (Rostov) – Stevanovic (Servette), Krunic (Milan), Pjanic (Beşiktaş), Hadziahmetovic (Konyaspor), Kolasinac (Arsenal) – Prevljak (RB Salzburg), Dzeko (AS Roma)

Selecţioner este bulgarul Ivaylo Petev (46 ani), numit în luna ianuarie a acestui an. Acesta a fost şi selecţionerul ţării sale natale, în perioada 2014-2016. În cariera lui, la nivel de club, se regăsesc Ludogoreţ, Levski, Dinamo Zagreb, Omonia Nicosia. Cu el pe bancă, Bosnia şi Herţegovina a jucat cel mai adesea, în ultima campanie, într-un sistem 3-5-2.

Finlanda - o epocă de aur pentru fotbal

Finlanda a ratat la limită continuarea drumului spre CM 2022, terminând la un punct de locul de baraj, ocupat de Ucraina, în grupa câştigată de Franţa. Ar fi fost o continuare incredibilă pentru naţionala prezentă şi la EURO 2020.

Înfrângerea de pe teren propriu, 1-2 cu Ucraina, a contat decisiv pentru deznodământul preliminariilor, dar altiminteri Finlanda a remizat la Kiev, a bătut în Bosnia-Herţegovina şi a luat 6 puncte cu Kazahstan.

Finlandezii practică de regulă sistemul de joc 5-3-2, având în lot fotbalişti precum Hradecky (Leverkusen) – Alho (MTK Budapesta), Vaisanen (Elfsborg), O’Shaughnessy (HJK Helsinki), Uronen (Monza), Raitala (Minnesota) –Kamara (Rangers), Lod (Minnesota), Schuller (Djurgardens) – Pukki (Norwich), Pohjanpalo (Rizespor)

Fostul internaţional Markku Kanerva, selecţioner din decembrie 2016, a contribuit decisiv la perioada recentă de performanţe istorice pentru Finlanda.

Anterior a fost secund la naţională, iar la începuturile carierei, selecţioner U21 al ţării natale.

Muntenegru - 4 dueluri din 2017 până azi

Muntenegru este o naţională cu care România s-a întâlnit frecvent în ultimii ani, atât în preliminariile CM 2018, cât şi în Liga Naţiunilor.

Muntenegru a încheiat ultima campanie peste Letonia şi Gibraltar, sub Olanda, Turcia şi Norvegia, oarecum previzibil. Cele mai bune rezultate au fost două remize, un 2-2 acasă cu batavii şi un 2-2 la Istanbul. La polul opus ar fi 0-0 pe teren propriu cu Letonia.

Cei mai frecvent selecţionaţi jucători ai mintenegrenilor sunt Mijatovici (MTK Budapesta) – Vesovici (Qarabag), Savici (Atletico Madrid), Vujacic (Partizan), Radunovic (FCSB), – Marusici (Lazio), Kosovici (Kairat), Skecic (Partizan), Hasakbanovic (Rubin Kazan) – Djurdjevici (Gijon), Beqiraj (Astana)

Muntenegreanul Miodrag Radulovici, 54 ani, este selecţioner din decembrie 2020, după ce în trecut a mai pregătit naţionalele din Liban şi Myanmar.

La nivel de club a mai avut mandate la Atyrau (Kazahstan), Kazma (Kuweit) sau Zob Ahan (Iran), dar şi în ţara de origine. Cel mai adesea a folosit, în ultima campanie, sistemul 4-4-2.

UEFA va comunica vineri, 17 decembrie, programul meciurilor din Grupa B3, în care evoluează România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici