Ligile europene şi FIFPRO vor depune luni o plângere antitrust împotriva FIFA

European Leagues şi FIFPRO Europe vor depune luni o plângere oficială comună împotriva calendarului internaţional de meciuri al FIFA la autorităţile de reglementare antitrust din UE, conform unui comunicat al organizaţiei sportive şi al sindicatului jucătorilor, citat de Reuters.

Urmărește
33 afișări
Imaginea articolului Ligile europene şi FIFPRO vor depune luni o plângere antitrust împotriva FIFA

Demersul celor două organizaţii, anunţat în iulie, intervine la două săptămâni după ce cea mai înaltă instanţă europeană a decis că regulile de transfer ale jucătorilor impuse de organismul de conducere al fotbalului mondial încalcă legislaţia UE, în urma unei contestaţii formulate de fostul jucător francez Lassana Diarra.

Plângerea subliniază, de asemenea, tendinţa tot mai accentuată a sportivilor nemulţumiţi şi a organizaţiilor sportive de a apela la autoritatea antitrust a UE pentru a asigura condiţii de concurenţă echitabile şi pentru a diminua puterea organismelor de conducere.

Plângerea Ligilor Europene şi a FIFPRO se axează pe calendarul internaţional al meciurilor, care, potrivit acestora, a devenit nesustenabil pentru ligile naţionale şi reprezintă un risc pentru sănătatea jucătorilor, FIFA abuzând de puterea sa.

La rândul său, FIFA a declarat că actualul calendar a fost aprobat în unanimitate de consiliul său, după o consultare cuprinzătoare care a inclus FIFPRO şi organismele ligilor.

Comisia Europeană, care acţionează ca autoritate de aplicare a normelor de concurenţă pentru blocul celor 27 de ţări, poate ordona întreprinderilor şi organizaţiilor să pună capăt practicilor anticoncurenţiale şi poate impune amenzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici